Ankara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binası önünde bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, "Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz" ifadelerini taşıyan dövizler ve pankartlarla taleplerini dile getirdi. Ankara İl Temsilcisi Nevzat Öylek adına yapılan konuşmada, Memur-Sen ve 11 yetkili sendika olarak Kamu İşveren Heyeti'nin sunmuş olduğu zam teklifine karşı tepki gösterdiklerini belirtti.

Öylek, Kamu İşveren Heyeti'nin ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25'e çıkardığını, ancak bu teklifin Merkez Bankası'nın 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 içinse 4 puan altında kaldığını vurguladı. Teklifin gerçekçi olmadığını savunan Öylek, heyetin kendi öngörülerinin bile çeliştiğine dikkat çekti.

Protestoda öne çıkan talepler arasında refah payı, en düşük memur maaşında hesap hatası, emekli maaşları, seyyanen yapılan zamın emekliliğe yansıtılmaması ve kira yardımı yer aldı. Öylek, şeflerin ve müdürlerin ücret skalasının bozulmasından, mühendislerin ve akademisyenlerin karşılığını alamamasına kadar çeşitli konulara değindi.

Özellikle akaryakıt ve ulaşım zamlarının genel ekonomiyi olumsuz etkilediğine dikkat çeken Öylek, Kamu İşveren Heyeti'nin öngörülerinin gerçekleşmediğini ve refah payının şart olduğunu dile getirdi. Memur-Sen olarak gerçekçi ve akılcı teklifler beklediklerini vurgulayan Öylek, memurların ve memur emeklilerinin yaşam standartlarını korumak adına harekete geçmeye devam edeceklerini belirtti.