Sağlıkla ilgili bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifinin Plan ve Bütçe Komisyonu‘nda görüşüldü esnada seçim bölgesi olan Bingöl gibi doğu illerinde doktor ihtiyacının sözleşmeli hekimlerle giderileceğini söyleyen Cevdet Yılmaz, “doktor tutmakta zorlandıklarını” vurguladı.

Uzman doktor ihtiyacı tamamlamak için sözleşmeli hekim kadrosunun artırılarak doktor ihtiyacını karşılanacağını belirten Komisyon Başkanı Yılmaz “Bingöl Milletvekili olarak bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Biliyorsunuz daha geri kalmış, nispeten diyelim bölgelerimizde doktor tutabilmekte zorluklar yaşıyoruz “dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz’ın bu açıklamasına CHP Afyonkarahisar Milletvekili “oda sizin ayıbınız” diyerek cevap verdi. Cevdet Yılmaz açıklamasına “ilave 5000 sözleşmeli hekim imkanın doktor tutma anlamında çok kıymetli olduğunu, doğu bölgelerinde daha yüksek sabit ücretle kadrolu, sözleşmeli imkanı verilerek bu sorunun çözümünde önemli bir adım atılacağını” kaydetti.

Cevdet Yılmaz sözleşmeli hekimlikle özellikle bölgeler arası dengeyi düzeltme anlamında kanun teklifindeki değişikliğin önemli bir adım olduğunu söyledi.

DOKTOR YOKSA KİM SORUMLU BUNDAN?

HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise, “Sağlık bir ekip işidir ve siz bu sağlıktaki dönüşümle beraber her gün ekibi parçaladınız, her gün. Bakın, 10 tane istihdam biçimi getirdiniz; 4/A, 4/B, sözleşmeli, çakılı, bilmem ne, bilmem ne. Ya, böyle bir şey olabilir mi? İnsanın yani bir ülkenin bir istihdam biçimi olur ama o da en nitelikli şekilde yapılır, en demokratik şekilde organize edilir. Şimdi, burada Komisyon Başkanı diyor ki: “Bingöl'e doktor bulamıyorum.” Soruyorum AKP’ye: Yirmi yıldır iktidarda siz varsınız; Bingöl'de, Muş'ta, Siirt'te, Van'da, Hakkâri'de doktor yoksa kim sorumlu bundan? Şimdi sözleşmeli kadrosunu artırarak doktor göndermek çözüm mü? Çözüm değil. Siz gelin, barışın yolunu açın; oraya gidecek doktor da çok, hemşire de çok, çalışan da çok diyorum” diye konuştu.