Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından kaybolan sağlık çalışanı Arzu Şirikçi'nin 15 aylık arayışın ardından cesedi bulundu.

Mezarlığa defnedilmişti ama

Onikişubat ilçesine bağlı Tekerek Mahallesi'nde depremde hayatını kaybeden 54 yaşındaki Arzu Şirikçi'nin naaşı, yanlışlıkla Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Dereli Mahallesi mezarlığına defnedilmişti.

Op. Dr. Orhan Akkaya Kansere Yenik Düştü! Op. Dr. Orhan Akkaya Kansere Yenik Düştü!

Ancak DNA testi ve fotoğraflar yardımıyla Şirikçi'nin kimliği tespit edildi ve doğru mezar yeri belirlenerek tekrar defnedildi.

Naaşı uzun süre bulunamamıştı

Şirikçi ailesi, depremde kaybettikleri diğer aile bireyleri Sıddık Şirikçi ve Elif Şirikçi'yi bulup toprağa vermişti. Ancak Arzu Şirikçi'nin naaşı uzun süre bulunamamıştı. Ailenin titiz ve çaba dolu arayışları sonucunda, Arzu Şirikçi'nin yanlışlıkla başka bir aile tarafından defnedildiği ortaya çıktı.

“15 ayın sonunda kardeşimize kavuştuk”

Arzu Şirikçi'nin kardeşi İsmail Tekardıç, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı: "Deprem anında umutla bekledik. Eniştem ve yeğenimi bulduk fakat kız kardeşimiz Arzu Şirikçi'yi bulamadık. Savcılığa başvurduk ve uzun bir sürecin sonunda Arzu'nun mezarının yanlışlıkla açıldığını ve kimliğinin tespit edildiğini öğrendik. 15 ayın ardından kız kardeşimize kavuştuk."