İzmir'de, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören kanser hastası N.C.'ye (63) cinsel saldırıda bulunan erkek hemşire Emre K.’ye (30), duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak cinsel saldırı suçundan 16 yıl 3 ay, uyuşturucu madde temin etmek suçundan da 9 yıl 4 ay 15 gün olmak üzere toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti.

Ancak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Emre K.’ye verilen iyi hal indirimine itiraz ederek kararı istinafa taşıdı.

Bilinci kapandı!

İzmir'de akciğer kanseri olan N.C., 24 Nisan 2023 tarihinde Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. Ancak durumu hızla kötüleşti ve 5 Mayıs'tan itibaren bilinci kapandı.

Cinsel saldırı girişimi

İddialara göre, N.C., Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım ünitesinde yatarken, 17 Mayıs'ta hastanede görevli hemşire Emre K. (30) tarafından cinsel saldırıya uğradı. Bu korkunç olayı gören hemşirelerden E.E., durumu hemen üstlerine bildirdi.

Polise teslim ettiler

Hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen güvenlik personeli, cinsel saldırıyı tespit etti ve görüntüleri polise teslim etti. Polis, ihbar üzerine harekete geçerek şüpheli Emre K.'yi Bayraklı ilçesinde eşiyle birlikte yemek yerken gözaltına aldı.

Mahkemeye sevk edildi

Emniyetteki güvenlik kayıtları izlenen şüpheli, ifadesinde, "Hastaya verdiğim ilaçlar, kendi sistemimizde kayıtlı olan ilaçlardır. Görüntülerin devamı için eklemem gereken bir şey yok" şeklinde konuştu. Emniyet ifadelerinin ardından şüpheli Kale, mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. N.C. ise olaydan bir süre sonra hayatını kaybetti.

Savcı: Cinsel saldırı girişimi

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sonucunda hazırlanan iddianamede savcı, Kale'nin aynı hastanede, aynı birimde bulunan ve savunma yapma imkanı olmayan mağdur üzerinde kamu görevinin ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak nitelikli cinsel saldırıda bulunduğuna dikkat çekti.

İddianamede, Kale'nin mağdura tedavi kapsamında verilmeyen ilacı temin ettiği de belirtiliyor. Savcı, alınan ifadeler ve deliller ışığında Kale hakkında 'Kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı' ve 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme' suçlarından toplam 40,5 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. İddianame, İzmir 20'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sıkıntılı Ruh Halindeydim...

Geçen yıl 1 Aralık'taki duruşmada savunma yapan sanık Kale, olayı anlatarak,

"Böyle utanç verici bir olaydan ötürü anıldığım için çok üzgünüm. Psikolojik ve ailevi sıkıntılarım vardı. Sıkıntılı bir ruh hali içerisindeydim. Evliyim, olay sırasında herhangi bir cinsel istek söz konusu değildi. Sadece sıkıntılı bir ruh haliyle hareket ettim ve bazen ne yaptığımı hatırlamıyorum. Mağdur hasta yoğun bakımda yatıyordu, yarı baygındı. Tedavi nedeniyle kendisine morfin 3-4 gündür veriliyordu. Hidromorfin adlı ilacı mağdura damar yoluyla ben verdim. Bu ilacı servisten temin ettim. Olaydan ne kadar önce verdiğimi hatırlamıyorum"

Hastasının Özel Bilgilerini Paylaşan Psikoloğa 2 Yıl Hapis Cezası Hastasının Özel Bilgilerini Paylaşan Psikoloğa 2 Yıl Hapis Cezası

ifadelerini kullandı.