Kamu işçileri arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmeleri, çalışanların haklarının belirlenmesi ve iyileştirilmesi adına önemli bir adım olarak kabul ediliyor. İmzalanan sözleşmeler, işçilerin çalışma koşullarını düzenlemek ve maaşlarında yapılacak artışları belirlemek amacıyla gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığı, kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi imza törenlerinden birini yarın gerçekleştirecek. Saat 10.00 sularında yapılması beklenen tören ve TİS detayları saglikpersoneliHABER.NET tarafından yine tüm detaylarıyla yayınlanacak.

Kamu kurumlarında gerçekleştirilen toplu sözleşmeler incelendiğinde, genellikle yemek ücreti ödenmeyen kurumlarda çalışanlar için aylık gelirin 18 bin lira ve üzeri olduğu, yemek ücreti olan kurumlarda ise maaşların 20 bin liraya yakın veya sendikal haklara bağlı olarak 20 bin lira üzerinde olduğu görülüyor.

Yemek ücreti olmayan kurumlarda çalışan işçiler için 18 bin lira ve üzeri maaşlar belirlenirken, yemek ücreti olan kurumlarda ise maaşlar genellikle 20 bin lira civarında veya sendikal haklara göre 20 bin lira üzerinde olacak şekilde ödeneceği düşünülmektedir.

Yeni çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Vedat Öz ışıktan kamu işçileri bu sorunları çözmesini bekliyor Tıklayın

Sağlık Bakanlığı toplu iş sözleşmesi imzasına saatler kaldı! İşçiye Net 65 Bin TL Yolda.. Tıklayın

Kamu işçileri temmuz’da ne kadar zam alacak? Oran artacak mı? Tıklayın

2023 - 2024 Sağlık Bakanlığı kamu işçisi toplu iş sözleşmesi için tıklayın.

Kamu işçileri Kurban Bayramı Tatili Nöbet Ücretleri! Tablolu Anlatım! tıklayın

Sağlık Bakanlığında İşçilerin Toplu Sözleşmesi Törenle İmzalandı! 65 Bin Liraya Son Adım! Tıklayın

Editör: Güler Sağlam