Sağlık Bakanlığı tarafından kamu işçileri için yapılan toplu iş sözleşmesi protokolü kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi protokolü ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Yeni toplu iş sözleşmesine göre;

Sağlık Bakanlığı ile yetkili sendika arasında yapılan toplu iş sözleşmesi mutabakatına göre, kamu işçisi sağlık çalışanlarının günlük brüt ücreti 725 TL olarak belirlendi. Ayrıca, sosyal hak ödemesi ise 1595 TL olarak kararlaştırıldı.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan işçilere yapılan fazla mesai ücret düzenlemesinde önemli bir gelişme yaşandı. Önceden %60 olarak belirlenen gündüz çalışması fazla mesai oranı, yeni mutabakatla birlikte %70'e yükseltildi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Yemek parası alan kurumlarda yemek ücreti net 94,25 TL olarak belirlendi.

Kamu işçileri Kurban Bayramı Tatili Nöbet Ücretleri! Tablolu Anlatım! tıklayın

Sağlık Bakanlığında İşçilerin Toplu Sözleşmesi Törenle İmzalandı! 65 Bin Liraya Son Adım! Tıklayın

Kamu işçisinin ortalama net maaşı 18 Bin - 22 bin TL arası oldu Tıklayın

Ayrıca 2023 yıl içerisinde işe başlayanların yevmiye ücretleri 705 TL toplu iş sözleşmesi bütün haklarından faydalanmaları sağlanacak. İşe başlama tarihinden bir ay deneme süresi haricindeki diğer ayları tamamını toplu şekilde almış olacaklar.

Teknik serviste çalışan işçilerin ilkokul ve ortaokul mezunu olanlara teknik fark alamadığından dolayı Toplu iş sözleşmesinde yeni bir kazanım olarak ortaöğretim düzeyinde mezun olan işçilerin teknik ücreti alabileceği, lise dengi teknik işçilerin almış olduğu ücretin %10 düşük ücret olarak hak kazanıldı.

Ücretsiz izin hakkı olarak ise; Geçerli bir sebep sunulmak üzere 10 yılını doldurmuş bütün işçilere 6 aylık ücretsiz izin hakkı tanındı.

Refakat izni eş,çocuk, anne ve baba eklenilmiştir.

Deprem bölgesinde görev yapanlara, imza tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere 1. derece yakınını kaybeden veyahut psikolojik olarak kendini iyi hissetmeyen ve raporla huzursuz olduğunu belgeleyen işçilere bir defaya mahsus tayin hakkı verildi.

Güvenlik görevlisi işçilerin Güvenlik kimlik kartlarının yenileme durumunda herhangi bir sebepten dolayı kimlik kartını yenileyemeyen işçilerin 90 gün ücretsiz izin hakkı verilmiş olup 90 gün içerisinde kimlik yenilemesini tamamlayarak görevine geri dönmesi sağlanmış olcak.

Aynı şekilde şoför kadrosunda ki işçilerin ehliyetlerine el konulma durumunda 3 ay veya 6 ay şeklinde süreler verilerek belgeleri almalar halinde tekrar işe dönme hakkı tanındı.

Sözleşmede var olan 45 günlük ücretsiz izin hakkına + 45 gün daha ilave edildi.

Şua izni kullanamayan röntgen İzolasyon ve benzeri yerlerde çalışan işçilerin artık şua iznini kullanabileceği yönetmenlik uygulanmıştır.

Aile Birliği'nin bütünlüğünü korunması ve eşlerin birbirinden ayrılma durumunda kadın eşin resmi olarak ayrılması, kesinleşme belgesi ibraz edilmek kaydıyla birinci derece yakınlarının bulunmuş olduğu yerlere tayin hakkı verilmiştir.

Analık yardımında doğum nedeniyle çalışmayan işçilere tediyelerin kısmi olarak ödenmesi tam ödeme şeklinde yeniden düzenlenmiştir.