Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

Kılıç, TÜİK'in %2,93 olarak açıkladığı enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, "Türk halkı yıllardır TÜİK eliyle fakirleştirilmektedir. Türkiye’nin en güvenilir olması gereken kurum yarıya indirerek sunduğu enflasyon oranları ile emeklimizin, memurumuzun, işçimizin hak ettiği zammı alamamasını sağlamaktadır" dedi.

Kılıç'ın açıklamasının devamında, emekli, memur ve işçi zamları ile sokaktaki enflasyon oranı arasındaki büyük farka vurgu yaparak, halkın sürekli olarak fakirleşmeye devam ettiğini belirtti. Kılıç'ın bu eleştirileri, Türkiye'deki enflasyonun etkilerini ve çalışanların maaş zamlarındaki adaletsizlikleri gündeme getirdi.

'MEMUR VE EMEKLİNİN ZAMMI ÇALINDI'

Bakınız ekonomi uzmanlarından oluşan bağımsız kuruluş ENAG yıllık enflasyonu yüzde 127,21 olarak açıklarken TÜİK yüzde 64,77 oranında enflasyon açıklamıştır. Memur ve emekli zamları için de son 6 aylık enflasyon dikkate alınacağından memur ve emeklimizin hakkı yenmiş, cebine girmesi gereken zam adeta çalınmıştır. Bu yüzdendir ki sokaktaki enflasyon ile maaş zamları arasındaki uyumsuzluğun sebebi TÜİK’in manipüle edilmiş oranlarıdır.”