Hekim Birliği Sendikası tarafından yapılan açıklamada sağlıkta şiddetle ilgili kırmızı kart sisteminin işletilmesi ve şiddete başvuran kişinin başka bir sağlık kuruluşu var ise şiddet olayının gerçekleştiği kuruma girmesinin yasaklanmasını talep etti.

Merkezi genel bütçeden ödenen tek kalem maaşın yeniden düzenlenmesini isteyen sendika, ödenen ücretin en az kıdemli tabip albay veya birinci dereceye ayrılmış o10 yıllık hakim ve savcı maaşında düzeyinde olmasını iletirken, Alo 18e ve CİMER şikayetlerinin doğrudan hekimlere yansıtılmaması ile hastanelerden “doktorumuzdan memnun musunuz?” gibi aramaların sonlandırılmasını istedi.

Hekim Birliği Sendikası aile hekimleri ile ilgili olarak aile hekimliği sözleşme ve ödeme yönetmeliğinin derhal geri çekilmesi gerektiğini belirterek hak ediş ücretlendirmesinde 2700 nüfusa düşülse dahi aile hekiminin sorumlu olduğu nüfus 4000 gibi hak ediş alması için katsayıların arttırılmasını talep etti.

Sendika hekimlerin toplam gelirinin yüzde 80’inin temel maaş, yüzde 20’sinin ise döner sermayeden olacak şekilde düzenlenmesini de istedi.

MHRS randevu sisteminde de düzenleme yapılmasını bekleyen Hekim Birliği Sendikası, randevu sürelerinin 15 dakikadan az olmamak üzere hekimler tarafından belirlenmesini kaydetti.

Sendikanın Diğer Talepleri İse Şu Şekilde Oldu: