Olayla ilgili gelen bilgilere göre, Mersin Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen bir hastanın Acil Servis birimine nakli sırasında kontağı kapatılmamış olan ambulans, orada bulunan ve akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen bir vatandaş tarafından çalındı. 

Durumdan son anda haberleri olan sağlık ekibi müdahale edinceye kadar, akli dengesi bozuk batandaş ambulansla hastane önünden uzaklaştı. Bu durum ancak filmlerde olur denilen tarzda olaylar zinciri Mersin’de yaşandı. Ambulansın çalındığı gören sağlık ekipleri, hastane acil servisi önünde bekleyen başka bir ambulansla çalınan ambulansı takibe alarak, ambulanslarının çalındığını polis ekiplerine ihbar etti. Sağlık ekiplerinin ihbarı üzerine Mersin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalınan ambulansın gittiği güzergahta önlem aldı.

Kısa süreli ambulans kovalamacasının ardın çalınan ambulans, Mersin Serbest Bölge gişelerinde zorlukla durduruldu.

Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

ANTALYA’DA DA ÇALINMIŞTI

Türkiye’de ambulans çalınma vakası 2018 yılında da meydana gelmiş, Antalya’da özel hastanenin bahçesinde bulunan bir ambulans sabaha karşı çalınmıştı. Durumdan haberdar olan hastane görevlileri, olayı polise intikal ettirmiş, 31 yaşındaki F.Ç. isimli ambulans hırsızı kısa süre içerisinde polisin başlattığı operasyonla Gedik Kavşağında kıskıvrak yakalanmıştı.