Darıca Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Servis bölümü yeşil alan kısmında hastayı sarı alana yönlendirmediği gerekçesiyle acil servise gelen bir hasta tarafından görevli kadın hemşireye tokat atıldı.

SAĞLIKÇIYA REVA GÖRÜLEN TOKAT MI?

Büyük özveri ve fedakarlıklarla görevlerini icra eden, 7 gün 24 saat çalışma şekli ile yoğun tempoda hizmet veren sağlık çalışanlarına reva görülen şey tokat mıdır?

TEPKİ ÇEKTİ

Darıca Farabi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Triaj alanında çalışan sağlık personeli hemşireye bir kadın hasta tarafından tokat atılarak darp edilmesi sağlık camiasının tepkisine neden oldu. 

SERBEST BIRAKILDI

Tokat’ın ardından güvenlik güçlerince gözaltına alınarak bir gece nezarette tutulduğu ileri sürülen vatandaş ise olayın gerçekleştiği gecenin sabahında serbest bırakıldı. Sağlık çalışanına yönelik yapılan darp olayının hiçbir haber sitesi ve ulusal basınında yer almaması sağlıkçıların tepkisine neden olurken tokat atılarak darp edilen kadın hemşire ise psikiyatri raporu ve darp raporu aldığı ve psikolojinin ciddi şekilde bozulduğu belirtildi. 

SAĞLIK SEN BAŞKANI GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNE GİTTİ

Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada; burada hemşiremize yapılan şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur.


Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanımıza yapılan şiddet kesinlikle kabul edilemez. 

Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır. Çözüm koyma noktasında her geç kalınan gün sağlık sisteminin geleceğine vurulan bir darbedir.”

KATALOK SUÇ KAPSAMINA ALINDI AÇIKLAMASI BOŞ ÇIKTI

Bir vatandaşın sağlık personeli tarafından yeşil alana yönlendirilmesine rağmen ısrarla sarı alana gitmek istemesi nedeniyle tokat atacak kadar fütursuzca hareket etmesi Sağlık Bakanı Koca’nın sağlıkta şiddet “katalog suç” kapsamına alındığı yönündeki açıklamalarının altının boş olduğunu ortaya koydu.