Yazarın Antalya Sağlık Müdürlüğü ile ilgili daha önce yazdığı "Antalya İl Sağlık Müdürlüğünde Akçeli İşler!" "Adeta Çiftliğe Dönüşen Sağlık Müdürlüğüne Hastaneden Personeller Kaydırılıyor!" ve "Sorumlu Kimdir? Hastane Yönetimi mi? İl Sağlık Müdürlüğü mü?" köşe yazılarınıda okuyabilirsiniz.

İşte O Yazı;

İl Sağlık Müdürlüğünden cevap var

10 Ağustos 2020 tarihinde ‘Hali pür melalimiz’ başlığıyla yayımladığımız, sonrasında ‘Hali pür melalimiz 2’, ‘Adamcılık hastalığı’, ‘Bir yetkili aranıyor’ ve ‘Ben de çok merak ediyorum’ başlıklarıyla yayımladığımız yazılarımıza İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür beyefendinin cevabıdır;

Sayın Hidayet GÜLTEKİN,

Bir süredir İleri gazetesindeki köşenizde İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı kurumlarımızla ilgili kaleme aldığınız yazılarınızı takip etmekteyiz. Bu yazılarınızda ele aldığınız konular gerçeğe aykırı ve kurumumuzu itibarsızlaştırmaya yönelik iddialar içermektedir. Bu iddiaların mali kısım ve satın alma süreciyle ilgili olanlarına baktığımızda tarafınıza verilen bilgi ve belgelerin gerçeği yansıtmadığını, olayların çarpıtılarak farklı amaç ve niyet gözetildiğini, kurumumuzun ve idarecilerin açıkça hedef alındığını görmekteyiz. Zira iddia ettiğiniz konuların hepsi ilgili mevzuatlar kapsamında onlarca görevli tarafından gerçekleştirilmiş olup Kamu İhale Kurumu ve diğer denetim mekanizmalarının denetiminden geçmiş işlemlerdir. Yapılan işlemlerin tüm belge ve kayıtları mevcut olup halen adli ve idari incelemesi yapılabilir olduğu bilinmelidir.

Ayrıca idaremiz tarafından yapılan ihaleler de köşe yazılarınızda iddia ettiğiniz gibi ne bir ihale usulsüzlüğü ne de kayırmacılık söz konusu değildir. Yapılan tüm işlemler Kamu İhale Kanununa uygun olarak saydamlık, rekabet, eşit muamele, güvenilirlik, gizlilik ve kamuoyu denetimine açık bir şekilde yürütülmekte olup dilediğiniz zaman yazınızda yer verdiğiniz yanlış ve yanıltıcı bilgi ve belgelerin aslını ve doğru olanlarını idaremizde görebileceğinizi bilmelisiniz.

Sağlık hizmeti sunum ve organizasyon yapımızla ilgili iddialara gelince; Büyük bir teşkilat olan Sağlık teşkilatında hem yöneticiler hem de tüm sağlık çalışanları olarak bizler, küresel anlamda mücadele verdiğimiz bu pandemi sürecinde canla başla aralıksız ve fedakarca hizmet vermekteyiz. Yaşama hakkının en temel insan hakkı olduğunu benimseyen ve bu bilinçle hareket eden bizler yoğun mesai saatlerinde çoğumuz ailemizden uzak bir şekilde halkımıza hizmet götürme azmi ve çabası içindeyiz. Sağlık hizmeti koordinasyon gerektiren güçlü bir ekip işidir, büyük bir organizasyondur. Bu organizasyon içinde bazen istenmeyen durumlar ile karşılaşılabilir.

Büyük bir titizlikle sunulan sağlık hizmetinden her vatandaşımızın eşit ve adil bir biçimde yararlanması için her türlü çabayı göstermekteyiz. Yönetim zafiyeti diye bir şey söz konusu bile olamaz. Hem koruyucu ve sağlığı geliştirici hem de tedavi edici sağlık hizmetlerinin sunumunda yer alan gerek yöneticilerimiz gerekse her kademedeki çalışanımız yeterli bilgi ve donanıma sahiptir. Kurumlarımız alt yapı ve personel açısından yeterlidir. Tüm kaynaklarımız etkin kullanılmakta, kamu zararından ve israftan olabildiğince kaçınılmaktadır.

Antalya nüfus hareketliliği yaşanan ve turizmin gözbebeği olan bir ildir. Dolayısıyla Gazipaşa’dan Kaş’a, Akseki’den Elmalı’ya kadar büyük bir coğrafyada sağlık hizmeti sunulmaktadır. Özel ve kamu sağlık kurum ve kuruluşlarımızın açılış, kapanış, ruhsatlandırma ve denetim hizmetleri tarafımızca yürütülmektedir. Hemen hemen her branşta sağlık hizmeti, en modern ve son teknoloji cihazlarla donatılmış sağlık kurum ve kuruluşlarımızda sunulmaktadır. Bu süreçte yaşanan istenmeyen bir durum ve olayla karşılaşmamız halinde ise anında müdahale edebilecek ekip ve iradeye sahibiz. Mali hizmetlerimizi denetleyen güçlü bir mekanizma mevcuttur. Her türlü şikayet ve görüş için kapılarımız sonuna kadar açıktır.

Basın özgürlüğünün temel bir hak ve özgürlük olmasına duyduğum inanç ve saygı ile birlikte asılsız ve gerçeği yansıtmayan iddia ve ihbarlara itibar etmemeniz temennisi ile saygılar sunarım.

Dr. Ünal HÜLÜR - İl Sağlık Müdürü