SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DESTEKLEDİLER

Ramazan ayında düzenlenen sağlıkçılar buluşuyor iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, 29 bin 689 yeni sağlık personelinin 2019 yılı içerisinde alınacağı açıklanmıştı.Açıklamanın akabinde Sağlık Bakanlığı, sağlık personeli ihtiyacını gidermek için 12 bin kişilik sağlık personeli alımını başlatmış ve Ağustos 2019’da tercih sonuçları ÖSYM tarafından duyurulmuştu. Tercih sonuçlarında bakanlığa atanan personeller için sürecin sonuna gelindi ve şimdi zimmet düşmeyi bekliyorlar.

12 bin sağlık personeli alımında yerleşemeyen adayların gözü ise 17 689 kişilik ikinci alıma çevrildi. Twitter üzerinden etkinlikler düzenleyen atanamayan sağlıkçılar, Bakan Fahrettin koca’nın biran evvel 17689 sağlık personeli alımını başlatması için çağrıda bulunuyor. Günlük 100 bine yakın twit atana sağlıkçılar, attıkları yorumlarla Bakan Koca’ya sesleniyor. Atanamayan sağlıkçılara bugün bir destek’de 3 sağlık müdürlüğünden geldi. Sivas, Nevşehir ve Sakarya Sağlık Müdürlüklerinin resmi twitter hesapları, atanamayan sağlıkçıların Bakan Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabını etiketleyerek yaptıkları paylaşımları rettwit ettiler.

Yapılan Paylaşımlarda,

Sivas Sağlık Müdürlüğü,

@drfahrettinkoca adlı kişiye yanıt olarak#diyalizunitesiteknikerindir #ekimdediyalize1000kadro twitini rt ederken,

Sakarya Sağlık müdürlüğü ise, 


esragencer73 @drfahrettinkoca adlı kişiye yanıt olarak Fahrettin bey ortaöğretim hemşilerin cumhırbaşkanımız umudu oldu sizlerde cumhurbaskanımızın sözlerni ikinci alımda lütfen unutmayın :) 

hatırlatmasını,

ortaogretimhemsire hesabının LİSE HEMŞİREYE İSTİHDAM talebini ve @HealthcareMana2 hesabı tarafından atılan 

“Sayın Bakanım @drfahrettinkoca bir tek bize mi verecek bir cavabiniz yok o kadar twit atmamiza rağmen bize bir cevabı çok görüyorsunuz emin olun sizden bu kadar çok istediğimiz kadro ve cevabı ailemiz için istiyoruz çünkü onlar artık bizden birseyler bekliyorlar #sağlıkyönetimi

twitlerini rt ederken,

Nevşehir Sağlık Müdürlüğüde;

@SelametAkay2 hesabından atılan, 

@drfahrettinkoca adlı kişiye yanıt olarakLise hemşireler olarak her zaman insanlara ve meslektaşlarımıza sevgi ve saygıyla yaklaştık ve yaklaşacağız.Sahada pratikten uzak , bilgiyi kullanamayan , insan hayatını tehlikeye sokacak meslektaş istemiyoruz.Lise hemşireye adil atama!

twitini rt ederek atanamayan sağlıkçılara destek vererek, Bakanları Dr. Fahrettin Koca’ya Twitter üzerinden çağrıda bulundular.

Atanmayı bekleyen sağlık personellerinin gözü kulağı Bakan Fahrettin Koca ve ÖSYM’ye çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin koca’nın verdikleri sözü bir an önce yerine getirmesini bekleyen adaylar, alım sürecinin uzun sürmesinden dolayı, ilanın biran evvel yayınlanarak 2019 yılı içerisinde atanmayı bekliyorlar.