Bakanlık daha önceki alımlarda evrak teslimi ile başlattığı güvenlik soruşturması/arşiv araştırması sürecini 2019/4’de evrak teslimi yapılmadan soruşturma yaptırdı. Bu alımdaki farklar bir diğeri ise zimmete düşen kişiler hemen yarın göreve başlayamayacaklar. 

Zimmete düşen sağlık personelleri, 2019/4 Göreve Başlama İşlemleri Hakkında  Duyuru haberimizde linklerini paylaştığımız göreve başlama işlemleri için gerekli belgeleri hazırlayacaklar. Ardından istenen başvuru formunu dolduracaklar. Eğer hali hazırda bir işte çalışıyorsa işin ayrılış yapacak. 30.09.2019- 24.10.2019 tarihleri arasında belirtilen komisyonlara Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyurusunda istenen tüm belgeleri ve başvuru formunu şahsen teslim etmeleri gerekiyor. Posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Bu aşama komisyonlar adaylar tarafından teslim edilen belgeleri herhangi bir usulsüzlük yada atanmasına mani bir engel olup olmadığı gibi başlıklarda değerlendirecek. (Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları ilgili komisyonlar tarafından,  www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanan KPSS-2019/4 Tercih Kılavuzundaki nitelik, şart ve kurallar, adaylardan istenen belgeler ve (Ek–1)’ de yer alan “Açıklama ve Uyarılar” dikkate alınarak tespit edilecektir.) Dikkat! Bu komisyonlar mülakat vb. gibi komisyonlar değildir. Evrak incelemesi yapacaklar sadece. 

Evraklarında ve beyanlarında herhangi bir olumsuzluk olmayanlar yani göreve başlamasına bir manisi olmayan adalar, SGK’ya bildirilerek 5510 sayılı kanunda belirtilen sürede göreve başlayış işlemleri gerçekleştirilecek.  Atanma şartlarını taşımayan adaylara gerekçeleri açıkça belirtilmek suretiyle yazılı olarak bilgi verilecektir.

25.10.2019 tarihinden önce işlemlerini tamamlayan adaylar, talep etmeleri durumunda 3+1 hizmet içi sözleşmesini imzalayarak göreve başlayabilecekler. Göreve başlamasında engel olanlara yazılı olarak bildirim yapılacaktır. 30.09.2019 ve 25.10.2019 tarihleri arasında belgeleri teslim etmeyenlerin atama işlemleri de geçersiz sayılacak.

EVRAKLAR HANGİ BAŞVURU KOMİSYONUNA TESLİM EDİLECEK!

İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, Halk Sağlığı Laboratuvarı, Sağlık Evi, Toplum Sağlığı Merkezlerine yerleşen adaylar belgelerini İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ bünyesinde oluşturulan başvuru komisyonlarına teslim edecektir.

Ağız Ve Diş Sağlığı Hastanesi, Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi, Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Devlet Hastanesi, Eğitim Hastanesi, Entegre İlçe Hastanesi, Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Kadın, Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kemik Hastalıkları Hastanesi, Meslek Hastalıkları Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi, Şehir Hastanelerine yerleşen adaylar başvuru evraklarını, bu birimlerde oluşturulan başvuru komisyonlarına teslim edecektir. (örneğin: Kahramanmaraş Pazarcık Devlet Hastanesine yerleşenler; başvuru evrakını Kahramanmaraş Pazarcık Devlet Hastanesinde oluşturulan komisyona teslim edecektir)

BAŞVURU KOMİSYONLARI OLUŞUMU VE SAYISI!

Başvuru komisyonları, il sağlık müdürü veya başhekim onayı ile kurulacak olup, Komisyonlar, başvuru sayıları da dikkate alınarak en az beş kişiden oluşturulacaktır.

PEKİ ZİMMETE DÜŞMEYENLER?

Zimmete düşme işlemleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. Emniyet’ten hala soruşturma sonucu gönderilmeyen, incelemesi devam eden adaylar bulunuyor. Bugün 27.09.2019 sabah 10:00 itibariyle de 3113 adayın daha zimmete düşme işlemi gerçekleştirildi.

BİZİM NOTUMUZ: Başta whatsapp haber ihbar telefonumuz olmak üzere özel mesaj yoluyla ulaşan hiç kimseye atama vb. konularda bilgi vermemiz söz konusu değildir. Israrla arayarak (sadece bir numaradan 73 çağrı aldık), telefonu açtırma amacını güden adaylardan ricamız, lütfen işimizi yapmamıza engel olacak adımlardan artık vazgeçiniz. ÖZEL bir teşebbüs olarak HABER SİTESİ çerçevesinde yayıncılık yapıyor, Sağlık bakanlığının yürüttüğü bu süreçle ilgili Bakanlığın vermesi gereken bilgileri bizden ısrarla talep etmeyiniz. 

KPSS–2019/4 GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

 a) Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası beyanını, adres bildirimini, görevini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı olmadığına dair yazılı beyanını, adli sicil kaydı yazılı beyanını ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanını içeren (Ek–2) Form, 

 b) Diploma aslı veya noter onaylı örneği, diplomanın henüz düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere ilgili kurumlarca usulüne göre düzenlenmiş, daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgeler, 

 c) Mezuniyet durumunu gösteren https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezunbelgesi-sorgulama (e-Devlet) internet adresinden alınan mezun belgesi, (Lisans ve Ön lisans mezunları için)

 ç) KPSS-2019/4 yerleştirme sonuç belgesinin internet çıktısı, 

 d) 2 adet vesikalık fotoğraf, 

 e) Mal Bildirim Beyannamesi, (Doldurulup kapalı zarf içinde teslim edilecektir.)  Adaylardan istenen diploma ve diğer belgelerin suretleri, asılları adaylarca ibraz edilmesi kaydıyla başvuru komisyonları tarafından tasdik edilerek işleme alınacaktır.

AÇIKLAMA VE UYARILAR

 1- Adaydan, kimlik bilgilerine ilişkin olarak ayrıca bir bilgi veya belge istenmeyecek ancak bu beyanının teyidi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının da yer aldığı nüfus cüzdanı aslını göstermesi talep edilecektir.

2- Adayların kimlik ve adres bilgilerine ilişkin beyanlarının doğruluğu Kimlik Paylaşım Sistemi aracılığıyla araştırılacak, adli sicil ve askerlik durumlarına ilişkin yazılı beyanlarının doğruluğu, yetkili adli ve askeri mercilerden alınacak bilgilerle teyit edilecektir. 

3- Adayların e-Devlet internet adresinden almış oldukları mezun belgelerine ait “Belge Doğrulama” işlemi ilgili başvuru komisyonları tarafından https://www.turkiye.gov.tr/belge-dogrulama internet adresinden T.C Kimlik Numarası ve belge üzerinde bulunan barkod numarası ile yapılacaktır. 

4- Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler göreve başlatılmayacak, göreve başlatılmış olanların hizmet sözleşmeleri feshedilecektir. Ayrıca bu kişiler hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

BAŞVURU FORMU ÖRNEĞİ: