İçeriğinde ek ödeme olan hiçbir yasal düzenlemenin kendilerini ilgilendirmediğini söyleyen sağlıkçılar, “yoksulluk sınırı üzerinde tek kalem maaş istiyoruz. Eğer bu haklı talebimiz yerine getirilmezse sonuçlarına 2023 yılında katlanırsınız” şeklinde uyarıda bulundu.

Binlerce sağlık çalışanı "aynı serviste çalışan aynı yemeği yiyip aynı formayı giyen iki çalışanın birinin maaşı genel bütçeden diğerinin döner sermaye, nöbet üçretleri farklı giyim yardımları farklı ama işe gelince bir fark yok" yönünde paylaşımlar yaparak tek kalem de maaş almak istediklerine dair taleplerini daha önce de defalarca gündeme getirmişlerdi. 

Diğer taraftan SÜT fiyatlarının 12 yıl sonra revize edilmesinin ardından yetkili sendika Genel Başkanı Semih Durmuş'un "yaklaşık yüzde 40'lık bir artış yapıldı, çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu" belirtmiş ve "Sağlık emekçilerinin palyatif çözümler istemediğini" kaydetmişti. Durmuş açıklamasında; “Esas beklentileri, her koşulda sorun üreterek çalışma barışını bozan ve çalışanları meslekten soğutan ücret adaletsizliğine son verilmesidir. Bunun da yolu, mevcut döner sermaye sistemine hak ve hakkaniyet esaslı kapsamlı dokunuştan geçmektedir” açıklamasına sosyal medyadan cevap geldi. "Semih Durmuş: Sağlıkçıların Beklentisi Döner Sermaye Sistemine Kapsamlı Dokunuştur!" Başlıklı haberimize TIKLAYARAK açıklamanın detaylarına ulaşabilirsiniz.