Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının artılmasına yönelik yaptığı çağrıların ardından, bugün SGK sağlık hizmetleri bedelinin belirlenmesinde esas alınan SUT fiyatlarında yaklaşık yüzde 40'lık bir artış yapılacağını duyurdu. Durmuş, bu durumun sağlık kuruluşları adına çok önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi.

"Sağlık Çalışanları Yine Haykırdı: Sağlıkçı Tek Kalemde Maaş İstiyor" başlıklı haberimize TIKLAYARAK Semih Durmuş'un döner sermaye sistemine dokunuş gerekli açıklamasına sosyal medyadan gelen tepkilere ulaşabilirsiniz.

Durmuş, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"ADALETSİZ DÖNER SERMAYE SAĞLIK SİSTEMİNİ KİLİTLEMEKTEDİR"

“Bu gelişme, hastaneler iyi yönetildiği takdirde çalışanlara yapılacak döner sermaye ödemelerinde önemli artışa sebep olacaktır. Ayrıca ödenemeyen nöbet ücretleri de ödenebilecektir. Ancak döner sermayedeki adaletsizlik devam ettiği sürece, SUT fiyatlarındaki artışın yeterli memnuniyet sağlamayacağı da unutulmamalıdır. Çünkü adaletsiz döner sermaye yapısı, yüzde 98 oranında çalışanları memnun etmediği gibi sağlık sistemini de kilitlemektedir.”

“SAĞLIK EMEKÇİLERİ PALYATİF ÇÖZÜMLER İSTEMİYOR"

Sağlık emekçilerinin palyatif çözümler istemediğini kaydeden Durmuş, “Esas beklentileri, her koşulda sorun üreterek çalışma barışını bozan ve çalışanları meslekten soğutan ücret adaletsizliğine son verilmesidir. Bunun da yolu, mevcut döner sermaye sistemine hak ve hakkaniyet esaslı kapsamlı dokunuştan geçmektedir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi