Dün Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği'nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar ilacını yazmak için rapor istediği hastasının saldırısına uğradı.

Saldırının ardından sosyal medya platformunda açılan #drebruerginyalnızdegil etiketi aracılığıyla 50 bine yakın tweet atıldı.

Hekim sendikaları, tabip odaları ve hekimler sosyal medya hesaplarından saldırıya tepki gösterdi.


Doktor Ebru: Hasta Beni Masaya, Duvara Vurdu: Dehşet Anları! - TIKLAYIN



Olayın ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında #ferayyelmentutuklansın etiketi açıldı. Türkiye gündeminde 1'inci sıraya yerleşen etiket aracılığıyla binlerce tweet atıldı. Bugüne kadar serbest bırakılan onlarca şüpheli sosyal medya aracılığıyla yeniden tutuklandı. Bu nedenle de meslektaşları saldırıya uğrayan doktorlar artık adaleti sosyal medyadan arıyor.

Sosyal medyaya yansımayan olaylarda, olaya sebep olan saldırganlar genellikle serbest bırakılıyor. Doktorlar da artık bu gibi saldırı olaylarında Twitter üzerinden Adalet Bakanlığı'na seslerini duyurarak saldırganların tutuklanmasını sağlamaya çalışıyor.

Bakan Koca'dan doktoru darp eden zanlıyı tutuklayan yargıya teşekkür

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli nörolog doktoruna yönelik şiddet suçundan şüpheli şahıs tutuklandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım  hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli nörolog arkadaşımıza yönelik şiddet suçundan şüpheli şahıs, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştır. Karar ve sağlıkta şiddet konusuna gösterilen hızlı hassasiyet sebebiyle yargıya teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.