Hep Sen Sendikası İç Anadolu Bölge Başkanı Çağdaş Erdem tarafından X platformunda akıl almaz bir uyarı cezası gündeme taşındı. 

Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı Fazla Mesai ve İzin Sisteminde Kamuda Yeni Dönem Resmen Başladı

Eline krem sürüyor cezası

Hasta yakını geldiğinde hazır ola geçmiyor, eline krem sürüyor şeklinde bahanelerle görevli Ebe’ye uyarı cezası verildiği belirtildi. 

Siyasi irade ceza verdirdi iddiası

Erdem tarafından yapılan paylaşımda, hakaret eden, tehdit eden hasta yakını hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilirken, hastane idaresinin Ebe’ye siyasi bir iradeyle ceza verdiği iddia edildi. 

Ceza, 30 Nisan’da tebliğ edildi

Adana Şehir Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından 30 Nisan 2024 tarihinde Ebe’ye tebliğ edilen disiplin cezası yazısı sosyal medyada paylaşıldı.

İddialara göre hasta yakınının siyasi bir parti mensubu olduğu, verilen disiplin cezasının da bu nedenle verildiği belirtiliyor.

Ebe Krem Cezasi 1

Hastane idaresi şikayet edildi

Yapılan paylaşımda, Ebe’nin savunmasında bahsettiği hakaret ve tehdit suçunun kanıtı olan tutanağı hiç aldırış etmeyen hastane idaresi, konuyu beyaz kod kapsamına çevirmeyen ve adeta siyasi bir partinin masası olan idareciler hakkında İl Sağlık Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sağlık Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunulduğu da öğrenildi. 

Ebe Krem Cezasi 2

32 yıllık emek…

Öte yandan disiplin cezası verilen ebenin 32 yıllık memur hayatında hiçbir disiplin soruşturması dahi geçirmediği, üstün hizmet ödülleri aldığı öğrenildi.