Sözcü Gazetesinden Erdoğan Süzer tarafından yapılan haberde, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Raci Kaya’nın 3 maaş aldığını, 3 makam arabasıyla ve 3 koltuk ile bol keseden harcama yaptığını iddia etti.

Lüks içinde yaşam sürüyor iddiası

Yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren emeklilerin bağlı olduğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Raci Kaya, lüks ve israfa dayalı bir yaşam tarzı sürdürüyor denildi. Kaya'nın 3 ayrı koltuğu, 3 ayrı maaşı ve 3 ayrı makam aracı bulunuyor. Bu durum, emekli vatandaşların zorluklar içinde geçen hayatlarıyla çelişiyor.

Hem Ankara Hem de İstanbul’da makam arabası var

Emeklilerin maaşlarına zam yapılması için sıkıntılar yaşayan SGK Başkanı Raci Kaya'nın lüks yaşam tarzının dikkat çektiği dile getirildi. Kaya, hem İstanbul'da oturduğu evinden hem de Ankara'daki SGK Genel Müdürlüğü'nden sorumluluklarını yerine getiriyor. Bunun için haftalık olarak Ankara ve İstanbul arasında mekik dokuyan Kaya, Pazartesi günleri özel bir Volkswagen Passat marka makam aracıyla Ankara'ya gelip, haftanın geri kalan günlerinde İstanbul'a dönüyor.

Tasarruf Tedbirlerinden Milletvekillerinin Muaf Olduğu Ortaya Çıktı Tasarruf Tedbirlerinden Milletvekillerinin Muaf Olduğu Ortaya Çıktı

Audi A6 makam arabası

Haftalık rutini gereği, cuma günleri boş olarak Ankara'ya gelen araç, SGK Başkanı Raci Kaya'yı alarak İstanbul'daki evine götürüyor. Bu seyahatlerde paralı köprü ve otoyollar kullanılıyor. Kaya, haftanın geri kalan günlerinde (pazartesiden perşembeye kadar) Ankara'da SGK'nın misafirhanesinde konaklıyor ve bu süre zarfında SGK'ya ait Audi A6 makam aracını kullanıyor.

3 ayrı makamı var

2013 yılında SGK Başkanlığı görevine atanarak ağustos 2023'te bu göreve getirilen Raci Kaya, aynı zamanda SGK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstleniyor. Ayrıca, 2020 yılından bu yana Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyor.

Aylık 157 bin TL Maaş +

Kaya, bu görevlerinden dolayı SGK'dan aylık 110 bin lira, SGK Yönetim Kurulu Başkanı olarak da 47 bin lira maaş alıyor. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası'ndan aylık maaş almamakla birlikte, kâr-zarar durumuna bağlı olarak yıllık kâr payı (temettü) ödemelerinden faydalanıyor. Ayrıca, Kaya'ya G-20 toplantılarında Türkiye'yi temsil etme görevi de veriliyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

Sözüc gazetesinde çıkan haberin adından Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla mücadele merkezi haberi yalanlayarak, "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 11 Ağustos 2023'te SGK Başkanı olarak atanan Kaya'nın daha önce sürdürdüğü Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine halen devam ettiği ancak buradan herhangi bir ücret veya kar payı almadığı" şeklinde açıklama yapıldı. 

D O G R U B İ L G İ