Saadet Partili milletvekili tarafından TBMM’de yapılan konuşmada 15 yıl kıdemi bulunan eczacılara da yeşil pasaport verilmesinin gerektiğini söyledi.

Eczacılarda yeşil pasaport istiyor

Avukatlar için yeşil pasaport hakkının önü açıldıktan sonra, şimdi de eczacılar için benzer bir adım atılması talebi gündeme geldi. MHP'li Özdemir'in Meclis Başkanlığı'na sunduğu yasa teklifi ile 15 yıl kıdemi bulunan basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesi önerisi yapılmıştı. Şimdi ise Saadet Partili Kaya, TBMM'deki bir konuşmasında, 15 yıl kıdemi bulunan eczacılara da yeşil pasaport verilmesi çağrısında bulundu.

Avukatlara verilmişti

2019 yılında TBMM'de kabul edilen 'yargı reformu' teklifiyle, en az 15 yıl mesleğini icra etmiş ve baroya kayıtlı avukatlara yeşil pasaport alma hakkı tanındı. Bu kararın ardından, diğer meslek grupları da benzer bir hak talep etmeye başladı. Eczacılar da, 15 yıl kıdemi bulunan meslektaşlarına yeşil pasaport verilmesi konusunda destek arayışında.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Meclis Başkanlığı'na 15 yıl mesleki deneyime sahip basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesi için bir yasa teklifi sundu. Geçtiğimiz hafta, eczacılar için de benzer bir talep dile getirildi. 

Memur servislerinin kaldırılması yargıya taşınıyor Memur servislerinin kaldırılması yargıya taşınıyor

Saadet eczacıları destekliyor

Gazete Duvar'ın haberine göre; Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, eczacılar için de yeşil pasaport hakkı talep etti. Kaya,

Hem dünya üzerindeki uygulamaları takip etmek, sektördeki gelişmelere vakıf olmak hem de yurt dışında gerçekleştirilen çalışma ve eğitimlere katılımlarda kolaylık olabilmesi için -avukatlara sağlandığı gibi- Türk Eczacılar Birliği kayıtlarında 15 yıl ve üzeri kıdemi bulunan eczacılara da yeşil pasaport hakkı tanınmalıdır. Bu durumun eczacılık müessesesinin güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.

şeklinde ifade etti.