Cevdet Yılmaz Tasarruf tedbirlerine yönelik sorulan soruya, “gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor” şeklinde cevap verdi. 

İzleme sistemi kurulacak

Koordineli bir çalışma yürüttüklerini belirten Cevdet Yılmaz,

iyi bir izleme sistemi kurarak sadece ilan etmekle kalmayacak, tasarrufun takibi anlamında da daha etkili bir sistem kurmayı öngörüyoruz

şeklinde konuştu. 

Sağlık personeli tedirgin

Kamuda yapılacak tasarrufla ilgili özellikle Sağlık Bakanlığında görevli personelin tedirginliği ise sürüyor. Geçmiş yıllarda yapılan tasarruf tedbirleri nedeniyle ağızları yanan sağlık personelleri, kamuda tasarruf konusunda çekincelerini dile getiriyorlar.

Özellikle nöbet tutan sağlık personeline yönelik kamuda tasarruf adı altında herhangi bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı belirsizliğini koruyor.

“Zaten az veriliyor, birde kesilirse” 

Her zaman olduğu gibi bu tasarruf döneminde de devletin memurundan kısarak hazinenin açığını kapatmaya çalışmasında çekinen sağlık personelleri, zor yaşam koşulları içerisinde zaten az verilen nöbet ücretlerinden de mahrum olmak istemiyorlar. 

Nöbete kalanları toplu bırakacaklar

Geçtiğimiz gün ulusal basınına yansıyan kamuda tasarruf genelgesi kapsamında memurlara sunulan servis hakkının kaldırılacağı, bunun yerine toplu taşıma kartları ile yolculuk yapmalarının sağlanacağı yönündeki haberlerin ardından, nöbette kalanlar için de tek tek değil toplu olarak kamuda eve bırakma uygulaması başlatılacağı öğrenildi.

2024 Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar Oldu? (Güncelleme) 2024 Sağlık Personeli Nöbet Ücretleri Ne Kadar Oldu? (Güncelleme)

Skandal:Acil Vaka Getiren 112 Ekibini Özel Hastaneye Almadılar Skandal:Acil Vaka Getiren 112 Ekibini Özel Hastaneye Almadılar

“Koordineli bir çalışma yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, artan tasarrufun Türkiye'nin geleceğini güçlendirecek alanlara yönlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz,

Bu anlayışla kamuda da bir çalışma başlatmış durumdayız. Koordineli bir çalışma yapıyoruz. İyi bir izleme sistemi kurmak istiyoruz. Sadece ilan etmekle kalmayacağız, uygulamanın takibi anlamında da daha etkili bir sistem kurmayı öngörüyoruz.

dedi.

Hekimler, nöbet ücretlerini asgari ücretli ile kıyasladılar: ‘Yetmiyor’ Hekimler, nöbet ücretlerini asgari ücretli ile kıyasladılar: ‘Yetmiyor’

“Her detayı titizlikle değerlendiriyoruz”

Araçlardan kamu binalarının kullanımına, doküman basımından tören ve eğitim faaliyetlerinin nerede ve nasıl yapıldığına kadar her detayı titizlikle değerlendirdiklerini belirten Yılmaz, netleştiğinde bu bilgileri kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

Harcama azaltıp var olanları da verimli kılacağız

Yılmaz, "Araç kullanımı azaltılacak mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Elbette, araçlarla ilgili tartışmalar var. Sadece araçlar değil, bina kullanımı da... Eğer bir ihtiyaç yoksa, neden yeni bir bina yapalım? Mevcut kaynakları daha verimli nasıl kullanabiliriz, bu konuda detaylı bir değerlendirme yapıyoruz. En büyük tasarruf, verimlilikle gelir. Harcama azaltmanın yanı sıra, var olan harcamaları nasıl daha verimli hale getirebileceğimizi de inceliyoruz.