Ordu Ünye Devlet Hastanesinde görevli personel  R.D’nin, cemaat yurdunda kalan çocuklarının montunun kaybolması skandal olayı ortaya çıkarttı. Ünye Devlet Hastanesi personeli R.D, cemaat yurdunda kalan çocuklarının montuyla eve gelmemesini fark ettikten sonra yurt yetkililerine; “Çocuklarım montlarını eve getirmedi yurtta olabilir mi?” sorusu üzerine “Montlar yurtta yok, Biz çamaşırları  Devlet Hastanesi çamaşırhanesinde yıkatıyoruz. Muhtemelen orada olabilir oraya bakın” cevabını aldığını iddia etti.

Yaşanan bu olayların ardından; kendisinin de çalıştığı Ünye Devlet Hastanesi çamaşırhanesi yetkililerine giden R.D, Süleymancı olarak bilinen cemaate ait yurdun (Ünye S. Yurdu) çamaşırlarının orada yıkatıldığını ve çocuklarının montunun orada olup olmadığını sorduktan sonra montu ararken cemaat yurduna ait nevresimlerin çamaşırhanede olduğunu fark ettiğini iddia etti. R.D daha sonra çamaşırhane yetkililerinden Cemaat yurdunun çamaşırlarının sık sık Ünye Devlet Hastanesi çamaşırhanesinde yıkatıldığını öğrendiğini dile getirdi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından haber ekibimizin yaptığı araştırmalardan sonra edindiğimiz bilgiye göre; Ünye Devlet Hastanesinde görevli müdür yardımcısı aynı zamanda çamaşırhane sorumlusu olan Hasan K.’nin kurum içerisinde yaptığı mobbing uygulamaları ile bilindiğini ve bu nedenlerden dolayı iddia sahibi R.D’nin de çamaşırhanedeki skandalı ortaya çıkararak hem CİMER’e hem de İl Sağlık Müdürlüğüne dilekçe verip şikayette bulunduğu öğrenildi.