Fazla çalışma ile ilgili AB ortalamasında ise Türkiye ortalamanın 4 katı fazla çalışılıyor.

Çin’in ardından 4. sırada yer aldık

Türkiye'nin ücretli kesimi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Çin ve Hindistan'ın ardından en uzun çalışma saatlerine sahip dördüncü ülke konumunda bulunuyor.

Uluslararası çalışma örgütü raporu yayınladı

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün raporuna göre, haftalık çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülke BAE oldu, burada işçi kesimi haftada ortalama 50.9 saat çalışıyor. BAE'yi Hindistan ve Çin takip ediyor; Hindistan'da işçiler haftada ortalama 46.7 saat, Çin'de ise 46.1 saat çalışıyor.

Türkiye’de ortalama 43.3 saat çalışılıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) en güncel verilerine göre ise Türkiye'deki ücretli kesim haftada ortalama 43.3 saat çalışıyor. Bu da Türkiye'nin, BAE, Çin ve Hindistan'ın ardından en uzun çalışma saatlerinin olduğu dördüncü ülke olduğunu gösteriyor.

Raporu Alarak Tatile Giden Sağlık Personeline 5 ay Hapis Cezası Raporu Alarak Tatile Giden Sağlık Personeline 5 ay Hapis Cezası

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, haftalık çalışma saatleri şu şekildedir: Yunanistan'da 39.7 saat, ABD'de 38 saat, Almanya'da 34.7 saat ve Hollanda'da 31.6 saat olarak tahmin edilmektedir.

AB ortalamasının dört katıyız

Avrupa Birliği'nin (AB) istatistik ofisi Eurostat verilerine göre, 2023 yılında AB'deki çalışanların yüzde 7.1'i haftada 49 saat ve üzerinde çalışmıştır. Türkiye'de ise fazla mesai yapanların oranı, AB ortalamasını neredeyse 4'e katlamıştır.

Türkiye’yi İzlanda izliyor

Eurostat'ın Türkiye İstatistik Kurumu'ndan aldığı verilere göre, Türkiye'deki 20-64 yaş arasındaki çalışan kesiminin yüzde 27.2'si haftada 49 saat ve üzerinde çalışmıştır. Başka bir deyişle, Türkiye'deki her 4 çalışandan biri uzun mesailer yapmak zorunda kalmaktadır. Türkiye'nin ardından en uzun mesailerin görüldüğü ülke İzlanda olup, İzlanda'da çalışanların yüzde 13.8'i, üçüncü sıradaki Yunanistan'da ise çalışanların yüzde 11.6'sı 49 saat ve üzerinde çalışmıştır.