Basında çıkan haberler sonrası açıklama yapan Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi şu ifadeleri kullandı:''30 Nisan 2020 ve 14-15 Mayıs 2020 tarihlerinde bazı basın organlarında yer alan, ‘Hastanede esnek mesai huzursuzluğu’ başlıklı haberle ilgili olarak, sağlık çalışanları Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde esnek çalışma saatlerine geçilmesi sonrasında mesailerin dağıtımları konusunda adaletsizlik yapıldığını ifade edilmektedir.

“HİZMET VERECEK ŞEKİLDE PLANLANMIŞTIR”

Haberdeki iddialara yönelik; Bilindiği gibi ülke olarak zorlu ve önemli bir pandemi sürecinden geçmekteyiz. Bununla birlikte başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere tüm sağlık kurumları ve çalışanları yoğun ve yorucu bir sürece girmiş ve günümüze kadar başarıyla bu süreci yürütmüş ve yönetmişlerdir. Kocaeli Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pandemi sürecinde bakanlığımız tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenmiş ve 1 Mayıs itibari İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir milyon nüfuslu bölgede Covid-19 hastalarına hizmet verecek şekilde planlanmıştır. Buna paralel olarak personel çalışma listeleri yeniden düzenlenmiş ve esnek çalışma sürecine girilmiştir.

“MAZERET İZİNLERİNİ KULLANMIŞLARDIR”

Sağlık personellerinin çalışma planlanması bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda çalışabileceği alanlar görev tanımlarına göre planlanmış ve nöbet listeleri de ona göre düzenlenmiştir. İddialarda yer alan çalışan mesailerinin eksik olduğu hususu gerçeği yansıtmamaktadır. Çalışanların bir kısmı Nisan ayı içerisinde peyderpey yeni atama şeklinde 6-7-8-9-10-13-14-15-16-17 Nisan tarihleri arasında başlamış olup diğer kısım sağlık çalışanımız birinci derecede akrabalarının vefatı nedeniyle Nisan ayı içerisinde mazeret izinlerini kullanmışlardır. Bazı sağlık çalışanlarımız ise sağlık sorunları nedeniyle sağlık raporu nedeniyle mesaiye devam edememişlerdir.

“PANDEMİ BİRİMİNDE GÖREVLENDİRİLDİLER”

Poliklinik çalışanları ise 13 Nisan’a kadar polikliniklerin hizmet vermesinde dolayı aslı görev yerleri olan polikliniklerde çalışmışlar, 13 Nisan’dan itibaren ise polikliniklerde hizmet verilemediğinden dolayı ilgili personeller pandemi birimlerinde görevlendirilmişlerdir. Tüm çalışılan birimlerin mesai saatleri ay bazında toplandığında mesai saatleri tüm personellerimize adil ve eşit bir şekilde düzenlendiği görülmüştür.

“BİR NÖBET FARK ETMEKTE”

Bütün birimlerin çalışma listeleri incelendiğinde Nisan ayı çalışması minimum 144, maksimum 168 saattir. Mayıs ayı ise minimum 120 maksimum, 136 saattir. Maksimum çalışma saati ile minimum çalışma saati arasında ay içerisinde bir nöbet fark etmektedir. Bu fark ise ayın otuz ve otuz bir gün olmasından kaynaklanmış ve çeşitli nedenlerle eksik mesailer daha sonraki dönemde tamamlanmıştır. Bu nöbet listeleri her ay tüm kliniklerde personel dinlenme odalarında şeffaf bir şekilde duyuru panosundan ilan edilmektedir.

“SÖZDE ADALET SAVAŞÇILARI”

Fakat bu zor süreçte sağlık çalışanları görevini sorunsuz bir şekilde yerine getirirken ve herkesin bu süreçte maksimum düzeyde destek vermesi ve motivasyonu artırıcı faaliyet içerisinde olması gerekirken, hastane içinde ve dışında sözde adalet savaşçıları rolüne girmiş kişilerin iftira ve yalan haberlerle, sürekli çalışma barışını bozacak faaliyetler içine girdikleri ve bu manada gerekli uyarılar yapılmasına rağmen, böyle asılsız iddiaları farklı platformlara taşıdıkları üzülerek müşahede edilmiştir.

“PERSONELİNİN YANINDA”

İlgili kişiler hiçbir araştırma ve inceleme yapmadan masa başı bilgilerle bu zorlu süreci karalama yolunu seçmişlerdir. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi her zaman olduğu gibi bu süreçte de her zaman personelinin yanında olmuş, çalışma planlamasında adaletin sağlanması hususunda en üst düzeyde dikkatli davranmıştır. Biz haber yapılır diye değil adil olmamız gerektiği için adaleti icra etmekle mesulüz. ''