Kilis Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, pişman olduğunu beyan eden sanık eski polis memuru, “herkesten özür dilerim. Acı benim de acim. Her şeyimi kaybettim. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Takdir yüce mahkemenin” savunmasını yaptı.

Sanık avukatının müvekkilinin ağır tahrik altında suçu işlediğine dikkat çektiği duruşmada, takdir indirimlerinin uygulanmasını talep etti.

Katledilen maktülün yakınları ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken duruşmanın savcısı da sanığa ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Solak'a "eşe karşı kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası, "silahla olası kastla yaralama" suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

- Olay

Hasan Solak, 22 Mart 2022'de Kilis Devlet Hastanesi yakınlarında hemşire eşi Fatma Solak ile karşılaşmış, çıkan tartışma sonrası tabancayla eşine ateş etmiş, seken kurşunlardan biri olay yerinde bulunan hemşire S.Ç'ye isabet etmişti. Yaralanan iki kadın, Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, Solak müdahaleye rağmen kurtarılamamış, zanlı tutuklanmıştı.