Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen il başkanları toplantısında, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun, Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Uzungöl'deki HES inşaatını eleştirdiği ve buradaki inşaatın kaldırılmasını talep ettiği ifade edildi. 

Toplantıda Erdoğan’ın, Erdoğan'ın Ankara, İstanbul ve Eskişehir il başkanlarına kızdığı, özellikle Eskişehir İl Başkanlığı'na atıfta bulunarak, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ima ederek, "Eskişehir yaşlı diyordunuz. Ne oldu? Hanımefendi geldi" şeklinde konuştuğu iddia edildi.

Cumhuriyet'in edindiği bilgilere göre, toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ve sonrasında genel merkez tarafından yürütülen çalışmaları anlattı. 

İsraf uyarısı

Ayrıca Haziran ayında yenilenecek olan ilçe ve belde belediye başkanlıklarıyla ilgili bilgi veren Yılmaz'ın, il başkanlarına, "Belediye başkanlarımız artık faaliyetlerini içselleştirerek yapmak zorundalar. İsraf, lüks ve gereksiz harcamalardan, özel araçlar ve lüzumsuz korumalardan uzak durmalıdırlar. Belediyenin kaynakları doğru ve şeffaf bir şekilde kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde, yeniden halkın gönlünü kazanabiliriz" uyarısında bulunduğu bildirildi. 

Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı! Bakan Memişoğlu'nun Stratejik Planı: Sorunlar Listesi Açıklandı!

“Tasarrufa tüm belediyeler uyacak”

Yılmaz'ın uyarısının ardından bazı il başkanlarının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıkladığı kamu tasarruf tedbirlerinin belediyelerde nasıl uygulanacağını ve belediyelere nasıl yansıyacağını sorduğu belirtilirken, bu soruya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın cevap verdiği ve "Tasarruf tedbirleri tüm kamu kurumlarını kapsayacak şekilde hazırlandı, herkes bu kurallara tam olarak uymak zorundadır. Bu konuyu Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz" dediği ifade edildi.

Çalışmıyorsunuz: Çorum tren istemiş..

Toplantıda iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sonuçlarının olumsuz olduğu Eskişehir, Çorum, Ankara ve İstanbul il teşkilatlarına tepki gösterdiği ve şu ifadeleri kullandığı iddia edildi: "Çalışmıyorsunuz. Arkadaşlar da çalışmıyorlar diyor. Çorum tren istemiş. Bu işler sadece yatırımla olmuyor, biraz gayret gösterin. Çorum’a gittiğimde kalabalıktı ama siz çalışmamışsınız. En büyük tren yatırımlarını da Eskişehir, Ankara ve İstanbul’a yaptık, sonuç ne oldu? (Eski Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için) ‘Eskişehir yaşlı’ diyordunuz. O gitti, bir hanımefendi geldi. Eskişehir’den Ankara’ya hızlı tren hattı getirdik. Karşılığı da yok. Çalışmıyorsunuz."

“Bir de tren mi vereceğiz?” iddiası

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine toplantıda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun, hızlı tren hatlarını kast ederek, “Hatta bakalım” dediği, Erdoğan’ın Uraloğlu’nun bu sözlerine de tepki gösterdiği "Ne bakacaksın hatta, 4-5 merkez ilçe kaybetmiş, bir de tren mi vereceğiz" şeklinde yanıt verdiği iddia edildi. 

Ayrıca Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi’nin kazandığı Yozgat ve Şanlıurfa illerine ilişkin de “yanlış aday tercihinde bulunulduğu” eleştirisini getirdiği ifade edildi.

personel sağlık