Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Adrese Teslim Akademisyen İlanı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kişiye özel ilanlara ilişkin cezai yaptırım uyarısına rağmen üniversiteler, kişiye özel kadro şartları belirlemeyi sürdürüyor.

Niğde’de bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden (NOHÜ) 09 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazetede açtığı öğretim üyesi alım ilanında yeni bir skandal ortaya çıktı.

Birçok bölüme profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi alınacağı belirtilen ilanda Tıp Fakültesi ve Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksekokul ilanında adrese teslim atama şartı oluşturuldu.

Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Ortopedi ve Travmatoloji Doktor Öğretim Üyesi alım ilanı:

Yeni Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri 0rtopedi ve Travmatoloji Doktor Öğretim Üyesi ilanında adayda aranan şart: “Tıpta Uzmanlığını Ortopedi ve Travmatoloji alanında yapmış olmak. Takviye Malzemelerinin Kemik Çimentosunun Dayanıklılığına Etkisi konusunda çalışma yapmış olmak.”. İlana göre bu alanda çalışma yapan Prof. V.Ö. ve Uzman Doktor B.G’nin ortak yayın yaptığı görülmekte. Prof. Dr. V.Ö Doktor Öğretim Üyesi olarak müracaat etmeyeceğine göre ilanın B.G için yapıldığı akla gelmekte. İlanda sadece B.G’nin ismi zikredilmemiş.

İlandaki büyük skandal

Yaptığımız araştırma sonucu Tıp Fakültesi 2015 yılında kurulmuş bulunmakta. Tıp Fakültesi öğretim üyesi kadrolarının boş olduğunu ve kadın doğum öğretim üyesine ihtiyaç duyulduğunu tespit ettik. Hal böyle iken Tıp Fakültesinin kadın doğum öğretim üyesi ihtiyacı göz ününde bulundurulmayarak Zübeyde Hanım Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü kadrosunun kullanılması anlaşılamamıştır. Akla gelen soru Tıp fakültesi için yeterli görülmeyen veya kişiye özel olarak açılan kadro ilanı başka başvuruları engellemek adına Zübeyde Hanım Sağlık Yüksek Okulu kadro ilanı yolu mu tercih edildi. Bu kadro için aranan şartlara bakıldığında yine adrese teslim olduğu görülmektedir. Aranan şart: “Kadın Hastalıkları ve Doğum alanında tıpta uzmanlık yapmış olmak. Göğüs Kanseri konusunda çalışmaları olmak.”

Anlaşılan bu ilanda da alınacak kişinin bir tek ismi zikredilmemiş olmakta

İşte Belgeler: