Vatandaşların MHRS sistemi üzerinden veya 182 numaralı telefondan istedikleri klinikten randevu alabilmesini sağlayan Sağlık Bakanlığı, yoğunluğun arttığı bazı kliniklerde yaşanan randevu sorunlarına çözüm getirmek için önlemler almaya başladı. Ancak, alınan randevulara gelmeme sorunuyla karşılaşılması nedeniyle yeni tedbirler gündeme geldi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MHRS sisteminde iki yeni uygulamanın başlatıldığını duyurdu. Bakan Koca, "MHRS randevu sorunları, beklenen iyileşme sağlanıncaya dek, odaklanacağımız bir numaralı konudur" diyerek bu önlemlerin ne kadar kritik olduğunu vurguladı.

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyen ve iptal etmeyen kişiler, bundan sonra 15 gün süreyle aynı branştan randevu alamayacaklar. Ayrıca, aldığı randevunun öncesinde aynı branşta muayene olan ve bu nedenle randevusu boş geçtiği saptanan kişiler için de benzer bir yaptırım uygulanacak. Bu iki yeni uygulama ile hastaların randevu zorluklarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Son bir ayda MHRS üzerinden randevu alan ama gelmeyenlerin oranının yüzde 21 olduğu belirtiliyor. Bu durum, muayene ihtiyacı olan hastaların hekime ulaşmasını zorlaştırıyor. Yeni uygulama, bu oranı düşürerek, randevuların daha etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasını hedefliyor.

Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi? Memurların En Çok Merak Ettiği Soruyu Uzmanı Yanıtladı: Esnek Çalışmada Maaşlar Düşecek mi?

Sağlık Bakanlığı, vatandaşları randevularını iptal etmeye ve sorumlu bir şekilde kullanmaya teşvik ederek, sistemin daha sağlıklı işlemesini amaçlıyor. MHRS sistemi üzerinden randevu alanların karşısına çıkan uyarılar, bu yeni düzenlemelerin etkisini artırmayı hedefliyor. Hem internet sitesi üzerinden, hem de SMS ve sesli arama yoluyla randevu hatırlatma veya iptal servisleriyle birlikte, Sağlık Bakanlığı, vatandaşların sorumlu davranmasını teşvik ediyor.