Altınordu Kaymakamlığı’nın daha yer teslimi yapılmadan, hatta ihaleye alan firma ortada yokken polis tehdidi ile boşalttığı Ordu Devlet Hastanesi kafeteryası, hala vatandaşlara yeterli hizmeti veremiyor.

Kaymakam çile çektirdi

Uzun süredir geciken kafeterya ihalesi nedeniyle işine devam eden eski işletmeciler, ihaleyi alan firma sahibi ortada olmamasına ve daha yer teslimi bile yapılmamasına rağmen Altınordu Kaymakamlığı’nın emri ile kışın ortasında kafeteryayı tahliye ederek kapatmak zorunda kalmışlardı.

Kaymakamlığın emniyete yazı yazarak kafeteryanın boşalttırılmasını istemesi üzerine işletmeciler kafeteryayı boşaltınca, buradan yararlanan yüzlerce hasta ve hasta yakını, kışın ortasında adeta ayazda kalmışlardı.

Geçici önlem

Tepkiler artınca hastane yönetimi boş kantinin önüne birkaç masa ve sandalye atıp, bir de çay makinesi koyarak tepkileri azaltmaya çalışmıştı. Hatta tepkiler o kadar çoğalmıştı ki, Büyükşehir Belediyesi bile buraya masa ve sandalye ile çay makinesi göndermek zorunda kalmıştı.

Aceleniz neydi

İhaleyi alan firma yine ortaya çıkmayınca, Kaymakamlık da apar topar kafeteryayı polis zoru ile boşalttırınca yaklaşık 6 ay hasta ve hasta yakınları kantini olmayan bir hastaneye mahkum edildiler.

Oturacak yer bile yok

Daha önce kantinden hem ihtiyaçlarını karşılayan, hem de oturma gruplarından yararlanan hasta, hasta yakınları, doktorlar ve diğer sağlık görevlileri kantin geçici olarak açıldı ama hala çile çekmeye devam ediyorlar.

Çünkü sahibi ihale yolsuzluğundan cezaevinde olduğu ileri sürülen ihaleyi alan firma kantini 3 meşrubat, bir simit dolabı ve bir kasa koyarak açabildi. Kantin hasta ve hasta yakınlarına çay ve simit satmaktan başka bir hizmet sunamıyor.

Daha önce burada mola veren, yemeklerini yiyebilen sağlık çalışanları ise oturacak yer bile olmadığı için kantine hiç uğramıyorlar.

Vatandaşlar ise kantin önüne hastane yönetimi tarafından konulan birkaç oturma grubunu kapmak için adeta nöbet bekliyorlar.

Firma sahibi hala ortada yok

Adana merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı ihale yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan ve hala cezaevinde olduğu ileri sürülen Ordu Devlet Hastanesi kafeteryası ihaleyi alan firmanın insafına terk edilen binlerce hasta ve hasta yakını ile sağlık çalışanları; daha önce hastane kafeteryasından her türlü hizmeti alırken, eski Ordu Valisi Seddar Yavuz, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ve eski Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz’ın inat ve beceriksizliği sonucu Ordulu bir firma yerine sahibi ihale yolsuzluğundan cezaevinde olan bir firmaya ihale verdikleri için şimdi kantini uzaktan seyrediyorlar.