Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST etkinliği Atatürk Havalimanı’nda devam etti.

TEKNOFEST’e Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

Akşam saatlerinde ise TEKNOFEST’te sahneye Erdoğan, Selçuk Bayraktar, Mustafa Varank, Karaismailoğlu, Ersoy ve Fahrettin Koca çıktı.

Bu sırada Selçuk Bayraktar sahnedekilere maskeleri çıkarmasını istedi. Başta Erdoğan olmak üzere sahnedeki isimler maskelerini çıkarırken Sağlık Bakanı Koca, Bayraktar’ın talebine karşılık vermedi.

Bayraktar’ın, yanında bulunan Koca’ya seslendiği Koca’nın ise kafasını sallayarak maskesini çıkarmadığı öne sürüldü.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Daha önce siyasilerin katıldığı cenaze törenlerindeki kalabalıklar büyük tepkilere neden olmuştu. Bu konuda "kusurluyum" diyen Koca, şunları söylemişti;

*Özellikle pademide salgının nasıl seyrettiğini hepimiz biliyoruz. Kalabalıklarda ve kapalı ortamlarda bu bulaşın daha da fazla olduğunu biliyoruz ve bunu da ifade etmeye çalıştık.

*Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkacağını öngöremedim. Öngörmem gerekiyor muydu, evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımızdan özür diliyorum.