Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bakanlığının bütçesi ile ilgili TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Asgari ücret zammıyla ilgili çalışmalara başlamadan önce kamuoyunun beklentisini araştırdıklarını söyleyen Bakan Bilgin, Kamuoyu beklentisinin ortalama olarak çok yüksek çıktığını ifade ederek yaptıkları araştırmada kamuoyunu 8000 liranın üzerinde asgari ücret istediğinin öğrenildiğini, işveren tarafının beklentisinin ise 7000 TL civarında olduğunu söyledi.

ORTALAMA BEKLENTİ 7 BİN 600 TL

Asgari ücretlilerin Türkiye ortalamasında 7600 liralık bir ücret beklediğini aktaran Bakan, sözleşmeli personellerin hangi tür olursa olsun hepsini toparlayarak disiplin altına alacaklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sözlerine, “hemen kadroya geçiriyoruz. Sayısı yaklaşık 500 bine ulaşacak. Çalışma teknik olarak tamamlandı” diyerek devam etti.

EN ÖNEMLİ KONULARDAN BİRTANESİ

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çözüm noktasında her kesimin dinlendiğini söyleyen Bakan Bilgin, Türkiye’nin önündeki en önemli konulardan bir tanesi EYT sözlerini kullandı.

BİLGİN: HERKESİ DİNLEMEK ZORUNDAYIZ

EYT düzenlemesiyle ilgili sürecin uzamasının birkaç nedeni olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, “herkesi dinlemek zorundayız. Meselenin bir boyutu iş adamlarının kıdem tazminatı var. Devlet açısından ele alınan bir konuydu” dedi

EYT'DE TEKNİK PROBLEMLER VAR

Çalışma Bakanı Bilgin EYT ile ilgili konuşmasının devamında; “Fakat doğrudan işverenleri ilgilendiriyor. Teknik yönüyle problemler var. 1999 öncesi dijital ortam olmadığı için biz bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman Meclis'te bunu paylaşacağım. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın.” dedi.