Ak Parti’den Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ak Parti İl Başkanı; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile detaylı olarak görüşme sağladılar. Aedından Vali Mahmut Demirtaş eşliğinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Sağlık Müdürü Dr Orkun Yıldırım'ın da bulunduğu heyet yeni hastanenin yerini belirlemek için incelemelerde bulundular.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa'ya hizmet verecek yeni bin yataklı hastane için 6-7 farklı alternatif noktanın bulunduğunu belirtti. Gürkan, Bursalı vekillerle birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek konuyu gündeme getirdiklerini ifade etti. Acemler'deki 1315 yataklı Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin inşaatının ve Muradiye Devlet Hastanesi'nin 200 yataklı yeni bölümünün inşaatının hızlandırılması için Bakan Koca'dan gerekli talimatları aldıklarını söyledi.

Yeni hastane için Vali ile birlikte 6-7 farklı noktada yer incelemesi yaptıklarını dile getiren Gürkan, Ankara Caddesi, Demirtaş bölgesi, Samanlı ve İstanbul yolundaki muhtemel arsaları incelediklerini belirtti. Gürkan, önceliklerinin depremsellik olduğunu vurgulayarak, Bursa'ya 2024 yılında 5 yeni hastane kazandırmayı planladıklarını söyledi.

Ak Parti İl Başkanı, bin yataklı devlet hastanesinin merkezi bölgelere yakın olacağını ve Çekirge Devlet Hastanesi'nin Ali Osman Sönmez Hastanesi'ne taşınmasıyla bölgeye 400 yataklı fizik tedavi rehabilitasyon ve geriatri merkezi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Ankara Caddesi Yüksek İhtisas Kavşağı'ndaki eski fakülte binasına Yıldırım'a hizmet verecek 200 yataklı butik hastane ile karşısına yeni bir diş hastanesi kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Gürkan, Nilüfer'de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki 27 dönümlük hastane alanına 400 yataklı Nilüfer Devlet Hastanesi veya branş hastanesi inşa edeceklerini ve Özlüce'deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nin bir bölümünü Ali Osman Sönmez Hastanesi'ne taşıyacaklarını söyledi. Ayrıca, Özlüce Ertuğrul bölgesinde çocuk hastanesinin boşaltacağı arsaya 400 yataklı yeni hastane yapma planlarının olduğunu ekledi.

Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi Acil Servisler Devre Dışı: Şehir Hastanesi’nde 9 Saat Elektrik Kesintisi

Acemler'de 1315 yataklı Ali Osman Sönmez Sağlık Kompleksi inşaatının hızlandırılması için Bakan Fahrettin Koca'nın talimat verdiğini kaydeden Başkan Davut Gürkan, "Hastanenin bir an önce açılması için gerekli çalışmalar biraz daha hız kazandırıldı. 1315 yatak ve bir çok hastane olacak. 2024 yılı içerisinde bir trafik düzenlemelerine de ihtiyacımız var. Vali bey özellikle onu takip ettiriyor. Orayı da rahatlatmak istiyoruz. Muradiye'deki Memleket Hastanesi'nin hayata geçirilmesi için 200 yatak artı Onkoloji Hastanesi'nin Acemler'e taşınmasıyla buradaki işlerin de hızlandırılması yönünde Bakan Bey talimat verdi. Bunlarla beraber bir çok yerde aile sağlığı merkezi vardı. Sağlık Bakanımız projelerine baktı. Hızlandırıldı. 11 yeni aile sağlığı merkezi kurulması gündemde" ifadelerini kullandı.

Bursa'da yatak sayısı 2 bini aşkın 5 yeni hastanenin temelini 2024 yılı içerisinde atmayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Davut Gürkan, Ali Osman Sönmez Hastanesi'nin de devreye girmesiyle Bursa'da sağlık alanında hiç bir sıkıntı kalmayacağını sözlerine ekledi.