Malpraktis davaları için çıkarılan yasaya da değinen Koca, çıkarılacak yönetmeliklerle birlikte umulmayan sonuçlar doğuracağını söyleyerek “her konuda sonuç şu an görüneni aşacak” açıklamasında bulundu.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili "Sözleşmeli ve kadrolu hekimlerle sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında önemli iyileştirmeler çok yakın." ifadelerini kullandı.

SALI GÜNÜ GENEL KURULDAN GEÇECEK

“Çalışanlarımızın, hekimlerimizin motivasyonunda bir düşüklük olduğunu görüyoruz” diyen Sağlık Bakanı Koca, Mecliste komisyonda kabul edilen teklife değinerek “Plan Bütçe Komisyonu‘ndan inşallah geçecek teklifle Meclisin iradesi ile inşallah Salı günü de Genel Kuruldan geçmiş olacak” dedi

MALPRAKTİS DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK

Arkadaşlarımıza özellikle ifade etmek isterim ki özellikle Pandemi de kazandığımız saygınlığı lütfen kaybetmemeliyiz” diyen Koca, buna fırsat vermemeliyiz diyerek “Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği 5 Müjde’nin şiddet ve malpraktis yasası geçti, malpraktis gerçekten dünyada benzeri olmayan bir şekilde kökten çözüldü. Kasıt olmadıkça asla rücu olmayacak. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız yetersiz görüyorlarsa da yönetmeliğin çıkmasıyla ve devamındaki uygulamalarla bunu daha net görmüş olacaklar” açıklamasında bulundu.

EMEKLİLİKTE ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME KAYDEDİLDİ

Emeklilikle ilgili çok önemli bir gelişme kaydedildiğini ifade eden Koca, “bunun da Salı günü Meclis Genel Kurulu’ndan geçmesi ile özellikle hekimler boyutuyla çok önemli ve farklı ve bundan sonraki süreçte bütün geçmişte yani 2008 öncesi, sonrası ve bugünden sonra önemli bir kazanım elde ediliyor. Meclisin iradesi ile kanunlaşırsa” İfadelerini kullandı.

"BENDE ISRARLA DETAYLI AÇIKLAMADA BULUNMUYORUM"

Özlük hakları ile ilgili arkadaşlarımız özellikle birtakım netliklerin olmadığını herhangi bir artı değerin görülmediğine ısrarla vurguluyorlar” diyen Sağlık Bakanı Koca, “ben de ısrarla daha detaylı açıklamada bulunmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki hekim arkadaşlarımızın, sağlık çalışanlarımızın hastaya hizmet odaklı hareket edebildiklerine inanıyorum. O nedenle devletimiz bu anlamda üzerine düşeni yaptı, yapıyor ve yapacak. Bundan emin olsunlar.” Dedi.