Şehir Hastanesi’ne bir başhekim ve 9 başhekim yardımcısı, mali işler, idari işler müdürü ve müdür yardımcıları, bakım ve hizmetler müdür ve müdür yardımcıları atanacak. Bu kadrolar için AKP milletvekilleri Emine Zeybek, Cemil Yaman ile, AKP İl Başkan Yardımcısı Medar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Şahin Talus birlikte çalışma yapıyorlar. Şehir Hastanesi’ne yapılacak atamalarda liyakata, tecrübeye bakılmaksızın, siyasi kriterler göz önüne alınacak endişeleri büyüyor.

KOCAELİ DEVLET DE KAPANACAK MI?

Açıldıktan sonra özel sektörün işleteceği İzmit Şehir Hastanesi’ne, günde 15.600 hasta giriş garantisi verilmişti. Bu hasta sayısına ulaşılabilmesi için Seka Devlet hastanesi tamamen kapatılacak. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi de küçültülerek ilçe hastanesine dönüştürülecek. Ayrıca Derince Hastanesi’ne bağlı Alikahya’daki Kadın Doğum Hastanesi de kapanıyor.

Ancak, günümüzde Derince Hastanesi’nin günlük ortalama hasta sayısı ile Seka Devlet Hastanesi’nin hasta sayısı, Şehir Hastanesi için söz verilen 15.600 sayısına ulaşmıyor. Bu nedenle, Şehir Hastanesi açılırken, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin de kapatılması gündeme geldi. İlimizdeki özel hastane sahipleri de Seka Devlet’in, Kocaeli Devlet’in kapatılması, Derince Hastanesi’nin küçültülmesi kararlarına çok olumlu bakıyorlar.

Şehir Hastanesi’nin yıl sonundan önce en azından Diyaliz Servisi’nin açılması için çalışmalar hızlandırıldı. Hastane binasına giden yolun asfaltlanması için de hazırlıklar sürüyor.

Şehir Hastanesi açıldıktan sonra, en azından bir süre ilimizde vatandaşın sağlık hizmetlerine ulaşması bir hayli zorlaşacak. Ancak AKP siyaseti işin bu tarafını hiç düşünmüyor.  Bakalım Şehir Hastanesi açılsın, bu kentin başına daha neler gelecek?

Kaynak: Ses Kocaeli