Başakşehir’de açılan Çam ve Sakura Hastanesi’nin Başhekimlik görevini yürüten Nurettin Yiğit’in geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.

Fahrettin Koca görevden aldı iddiası

İstanbul Başakşehir'deki Çam ve Sakura Hastanesi'nde başhekimlik görevinde değişiklik yaşandı. Bir süre önce hastaneye atanan Başhekim Nurettin Yiyit, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sessiz sedasız görevden alındı. 

Yiyit, yeni görev yeri olarak Yedikule Hastanesi'ne başhekim olarak atanırken, yerine ise Prof. Dr. Necdet Sağlam getirildi.

Veda paylaşımı yaptı

Çam ve Sakura Hastanesi'nin eski başhekimlerinden Nurettin Yiyit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

Emre Kurt Hacıbektaş İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Oldu Emre Kurt Hacıbektaş İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Oldu

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimlik görevimi Sayın Prof. Dr. Necdet Sağlam'a devretmiş bulunmaktayım. Kendilerine başarılar diliyorum. Çam ve Sakura Şehir Hastanemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Çam Sakura Hastanesi'nin hizmete açıldığı dönemde başhekimlik görevini Mehmet Emin Kalkan üstlenmişti. Ancak Kalkan da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından görevden alınarak, hastane bünyesinde başka bir göreve atanmıştı.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit Kimdir?

Nurettin Yiyit, 14 Eylül 1976 tarihinde Karabük'te dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Karabük'te tamamladı. 1990-1994 yılları arasında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra 2001 yılında Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Askeri Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Deniz Tabip Teğmen rütbesiyle 2002 yılında TCG Sokullu Mehmetpaşa Komutanlığı'na katıldı. Göğüs cerrahisi uzmanlık eğitimini 2004-2008 yılları arasında İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde aldı. 

Nurettin Yiyit 2015’te Doçent Oldu

2015 yılında doçent ünvanı aldı ve aynı yıl askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devri sonucu Tabip Yarbay rütbesiyle Sağlık Bakanlığına geçti. 2017 yılında Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. 

Nurettin Yiyit 2019’da Albay Rütbesi aldı

30 Ağustos 2019 tarihinde Tabip Albay rütbesine terfi etti. 15 Şubat 2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göğüs Cerrahi Ana Bilim Dalında profesörlük kadrosuna atandı. 1 Şubat 2018 tarihinden 29 Eylül 2021 tarihine kadar Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan VARANK Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı hastaneler olan Prof. Dr. Feriha ÖZ Acil Durum Hastanesi ve Çekmeköy Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. 

2021-2024 yılları arasında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi olarak görev yaptı. Nisan 2024 tarihinden itibaren Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.