Yalova İl Sağlık Müdürlüğüne yapılan halk sağlığı başkanı ataması ile Yalova sağlık il yönetiminin tamamı İstanbul ilinden teşkil edilmiş oldu. Edinilen bilgiye göre; 3 Başkan ve 2 Başkan Yardımcısı da İstanbul ve Kocaeli'nde ikamet ediyor. Her gün il dışından gidip gelerek görev yapılması mesai dışında ve hafta sonları Yalova’da Yönetici bulunmaması normal mi? sorusu akıllara geldi.

İŞTE SON YAPILAN BAŞKAN ATAMALARI

Hamza Dinç Başkan Yardımcısı olarak sözleşme imzaladı. İstanbul Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesinde Anestezi Teknisyeni iken önce Bursa'ya ataması yapılan Dinç, iddialara göre Bursa Sağlık Yönetiminin itirazları üzerine Bursa'dan alınarak Yalova İlinde Başkan Yardımcısı sözleşme imzaladı.

Abdulhal Cüneyt Besler, İstanbul Samatya Devlet Hastanesinde Diş Tabibi iken Yalova'ya Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak sözleşme imzaladı.

Ebe Hülya Gürsoy, İstanbul Sultangazi İlçe Sağlık Müdürlüğünde EBE iken Yalova İl Sağlık Müdürlüğüne Başkan Yardımcısı oldu.

Hemşire Çiğdem Korkut, İstanbul Süreyya Paşa'da çalışırken Kocaeline tayin olup, ordan Yalova'da Başkan Yardımcısı oldu.

İstambul Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğünden Doktor Eyüp Altınkıran'da Yalova İl Sağlık Müdürlüğüne Halk Sağlığı Başkanı olan isimler arasında yerini aldı.

YÖNETİCİ ATAMALARI YALOVA İLİNE NEDEN İSTANBUL'DAN YAPILIYOR?

Yeterli tecrübe ve liyakate sahip sağlık çalışanı Yalova’da bulunmuyor mu? Yalova sağlık camiasına İstanbullular ne katabilir? Yalova’da personellere bile tepeden bakarlarken, onlarla görüşmeye bile randevu vermedikleri ise gelen bilgiler arasında.


*Hamza Dinç - Başkan Yardımcısı


*Abdulhal Cüneyt Besler - Sağlık Hizmetleri Başkanı


*Ebe Hülya Gürsoy - Başkan Yardımcısı


*Hemşire Çiğdem Korkut - Başkan Yardımcısı