Urla Devlet Hastanesi eski Başhekimi Adıgüzel Demirel'in Başhekimlik görev süresinin dolması nedeniyle boşalan yerine yeni Başhekim olarak Opr. Dr. Ömer Koçak atandı.

Yaklaşık 8 yıl Urla Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yapan ve geçen dönem belediye başkanlığı seçimlerinde AK Partiden aday olan Opr. Dr. Adıgüzel Demirel'in sözleşmesi sona erdi. Yenilemeyen sözleşme nedeniyle yaklaşık 3 aydır boşta olan Başhekimliğe Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ömer Koçak atandı. Evli İki çocuk babası ve doğa sporları aşığı olan Ömer Koçak, daha öncede Başhekim olarak görev yaptığı hastanelerde ,yaptıklarıyla farkındalık yarattı,güzel izler bıraktı.

Disiplinli çalışma sistemiyle ve ilginç hayat hikayesiyle bilinen Koçak, son olarak Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevini yürütmekteydi. Ömer Koçak, özellikle Ödemiş Devlet Hastanesi’nde başhekim olarak olarak ortaya koyduğu çalışmalarla kısa sürede ilçe halkının büyük desteğini almıştı.

Dr. Ömer Koçak kimdir?

1986 yılında Kırıkkale’de bir silah fabrikasında tornacı olarak çalışan Ömer Koçak’ın azmi kendisini başhekimliğe kadar getiriyor…
Lise eğitimini açıktan devam ederken üniversite sınavına ağırlık veren Koçak, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmış, tıp eğitimi sonrası 1997 yılından itibaren İstanbul’da hekimlik yapmaya başlamıştır. Koçak, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Mahalli İdareler Yönetimi bölümlerini tamamlamıştır. 1999-2011 yılları arası Hudut ve Sahiller Sağlık Gen. Müdürlüğü’nde genel müdür vekilliği ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan Koçak ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları Yönetim Uzmanlığı, İrlanda’da da “Stratejik Yönetim ve Planlama” alanlarında eğitim gördü.
2012’de Sağlık Bakanlığı müşavirliği görevinden ayrılan Koçak, 2012-2014 yılları arasında Çiğli Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevini gerçekleştirdi. Daha sonra Gaziemir Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevini sürdüren Koçak, 2017 yılında Ödemiş Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik görevine başladı. Son olarak Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde başhekimlik görevini yürüten Koçak, 2010 yılında “Devleti Sen Kurtaracaksın! 10 Soruda Kamuda Yönetişim” adlı kitabını yayınladı.
Koçak ayrıca, TOBB Denizcilik Meclisi Başkan Yardımcılığı, Hollanda- Türkiye Ticaret Odası stratejik yönetim uzmanlığı ve İTÜ insan kaynakları danışma meclisi üyeliklerinde de bulundu.