İddialara göre hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle, komisyon çalışmalarının tamamlanmasının Başhekim Murat Mangaltepe’nin görevden alınmasında etkin olduğu ileri sürüldü.

Sağlık Bakanlığı tarafından sözleşme süresi devam ettiği halde, süre tamamlanmadan Sami Baran Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Mangaltepe’nin sözleşmesi sonlandırıldı.

İddialara göre yasalara aykırı olarak makam aracıyla özel seyahatler yaptığı soruşturmaya konu olan Çankırı Sami Baran Devlet Hastanesi Başhekimi görevden el çektirildi.

Hakkındaki iddiaların fazlalığı nedeniyle Çankırı İl Sağlık Müdürlüğünün ihbar ve şikayetleri incelemek zorunda kaldığı yönünde yerel basında haberler yapılan Başhekim hakkında yürütülen soruşturma sonucunda görevden alındığı ileri sürüldü.

BAŞKA HASTANEYE ATANDI!

Öte yandan görevden alınan Başhekimin, sözleşmesinin sonlandırıldığı ve mevcut hastanede doktor olarak görev yapmasının da sakıncalı olduğu gerekçesiyle başka bir hastaneye atamasının yapıldığı ancak hastaneden ayrılışının bir türlü yapılamadığı iddia edildi.

AYRILIŞ TEBLİGATI GECİKTİRİLİYOR MU?

Yine iddialara göre “ay sonuna kadar görevde kalayım” diyerek Hastane Müdüründen yapılan ricaya Müdürün kayıtsız kalmadığı ve Başhekime tebligatın geciktirildiği ileri sürüldü.