İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Adil Yetiş Sarıhasanoğlu sosyal medyada yaptığı cinsiyetçi ve ırkçı paylaşımlarla tepkilere neden olmuştu. Tepkilerin odağında olan başhekim Sarıhasanoğlu görevden alındı

İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu, Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yıllarında yaptığı ırkçı ve kadınları hedef alan cinsiyetçi paylaşımları nedeni ile gündeme gelmişti.

Sarıhasanoğlu’na ait olduğu iddia edilen hesaptan yapılan, kadınlara, Alevi ve Kürt yurttaşlara yönelik paylaşımlar, sosyal medyada ve yayın kuruluşlarında yankı uyandırmış, tepkiye neden olmuştu.

Başhekimin geçmiş paylaşımlarının ortaya çıkması ve tepkilere neden olması ile birlikte İstanbul Tabip Odası (İTO), Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma açtıklarını duyurdu.

GÖREVDEN ALINMA TBMM'YE TAŞINMIŞTI

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç- Koçyiğit ve CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, sosyal medyada Kürtlere ve Alevilere yönelik ırkçı ve cinsiyetçi söylemlerde bulunan İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’nun görevden alınması talebinde bulunarak konuyu meclis gündemine taşıdı.