Dr. Hasan Arslan, naim Ata'dan boşalan Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcılığına atanırken, Naim Ata'da Hasan Arslan'ın eski görevi daire başkanlığına getirildi. Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan yaklaşık bir ay önce Sağlık Bakanlığı'na ataması gerçekleşmişti. Arslan bugün Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine başladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Hasan Arslan "Rabbime şükür bu mübarek günde Sayın Bakanımızın emri ile Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine başladım. İnşallah verilen görevi vatandaşımıza hizmet açısından layıkıyla yapabilmek nasip olur." dedi.

İYİ Kİ KARAMAN'A GELMİŞİM

"Acısıyla tatlısıyla, eksiğimizle, kusurumuzla yaklaşık 2 buçuk yıl huzurlu, uyumlu, mutlu bir çalışma ortamı içerisinde çalıştığım Karaman'dan gururlu bir şekilde ayrıldım." diyen Arslan "İyi ki gelmişim, iyi ki çalışmışım, iyi ki dostluklar, arkadaşlıklar edinmişim dediğim bu görevin sonunda çok şükür mutluyum. Allah bu görevi almama vesile olanlardan ve Karaman'lı hemşehrilerimden razı olsun. Her şeyden öte Karaman halkı beni bağrına basmış hayır dualarını eksik etmemiştir.

Bu nedenle bir Karaman sevdalısı olarak aranızdan ayrılmanın hüznünü yaşıyor, saygılarımı sunuyor ve sizlerden helallik istiyorum. Hoşçakal KARAMAN..." ifadelerini kullandı.

Karaman'da 2 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Hasan Arslan görev süresi boyunca tüm sağlık personeli ile beraber Karaman da sağlık hizmetini örnek bir konuma getirmeye çalıştı. Görev süresinde sağlık alanında ilimizde de oldukça önemli iyileşmeler oldu. Sağlık alt yapımız ve insan kaynağı açısından oldukça iyi bir duruma geldik. 

İlimizin nüfusu son 2 yılda yaklaşık %2 oranda artarken doktor sayımız %25, toplam personel  sayımız ise %8 oranda arttı. Sağlık hizmetlerinde kalite ve hasta memnuniyeti arttı. Sağlığa erişim ve ulaşım kolaylaştı, il dışı sevk sayımız %50 oranında azaldı.