Kulislerde konuşulanlara göre; AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse ile Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Karabey in uzun zamandır fikir ayrılıkları olduğu biliniyordu.

Öte yandan yine geçtiğimiz aylarda Başhekim Karabey’in istifa edeceği yönünde yoğun bir söylenti Gümüşhane’de konuşulmuş, Vali’nin araya girmesiyle istifa olayı yaşanmamıştı.

48 SAAT GEÇMEDEN GÖREVDEN ALINDI

Geçen zaman zarfında AK Parti İl Başkanıyla bir türlü yıldızı barışmayan Başhekim, AK Parti heyetinin Sağlık Bakanı Koca’ya yaptığı ziyaretten üzerinden 48 saat geçmeden görevden alınması kafaları karıştırdı.

BAŞHEKİM AK PARTİLİ DEĞİL İDDİALARI

Liyakatin tamamen hiçe sayıldığı son yıllarda AK Parti İl Başkanı Tarafından, Başhekimin AK Partili olmadığı yönünde yaptığı iddialar ise günümüz sağlık yöneticiliğini yeniden sorgulanır hale getirdi.

Diğer taraftan görevden alınan Başhekim Karabey’in yerine Başhekim Yardımcısı Emre Dilaver’in atanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ: EHLİYET VE LİYAKAT ESASTIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık ‘liyakatin’ öneminden bahsettiği kamuoyu tarafından bilinmektedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda yaptığı bir konuşmasında ise “Meclis’in yeni döneminin açılmasıyla birlikte sizlerle daha sık istişare imkanı bulacağız. Kimse ‘bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin. Ondan sonra ters yüz edilirse de kusura bakmasınlar. Ehliyet ve liyakat esastır” ifadelerini kullanmıştı.