Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğüne bağlı Şehir Hastaneleri Koordinasyon Dairesi Başkanlığına aynı genel müdürlükte Verimlilik ve Kalite Daire Başkanı Doç. Dr. Cihan Döğer vekaleten atandı.

CİHAN DÖĞER KİMDİR?

1976 Malatya doğumludur. İlk öğrenimini Malatya’da, Orta öğrenimini Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.  1996 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2002 yılında mezun olmuştur. 2002-2003 yılları arası Iğdır Merkez Sağlık Ocağında pratisyen hekim olarak görev yapmıştır.

2003-2007 yılları arasında Abdurrahman Yurtarslan Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesinde Anesteziyoloji Bölümünden uzmanlığını almıştır.

Uzmanlık sonrası Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi, Şırnak Devlet Hastanesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesin, Etlik İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi ve Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde uzman hekim olarak görev yapmıştır.

2013 yılında TKHK İzleme Ölçme Değerlendirme Başkan Yardımcılığı Verimlilik ve Kalite Yönetimi Dairesi’nin kuruluşunda ve verimlilik karne kriterlerinin belirlenmesinde aktif görev almıştır. Verimlilik dairesinde görev yaptığı dönemde yazdığı 2017 yılına kadar kamu hastaneleri yönetici performans değerlendirme karnesinin hesaplanmasında kullanılmıştır. İleri düzey SPSS, bilgisayar programlama bilgisi bulunmaktadır.

2013-2015 yılları arası Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde başasistan kadrosunda aktif olarak uzman hekimlik görevini sürdürmüştür.

2015-2017 yılları arasında Ankara Dr. Sami Ulus Kadın doğum ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

2017 yılı Aralık ayından itibaren Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığında Daire Başkanı olarak çalışmaktadır.

2020 yılında Doçent unvanını almıştır. Akademik alanda ise proje yürütücülüğü, Kitap editörlüğü, kitap çevirisi, bölüm yazarlığı, Ulusal ve Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri, çok sayıda kongrelerde sunulan sözlü ve poster bildirileri bulunmaktadır.

İleri derece İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.