Başhekimlik, Başhekim Yardımcılığı, Müdür ve Müdür Yardımcılığı Koltukları için mücadele verenler arasında eski yöneticiler ve yeni yönetici olmak isteyenler arasında yaşanıyor. Atamalarda en büyük mücadele siyasetçiler ve sendika arasında geçmesi bekleniyor.

Bir yandan pandemi ile mücadele, diğer yandan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sözleşme yapacak yöneticilerin koltuk sevdası, öbür taraftan da sendikanın atamalardaki tavrı Anlayacağınız koronalı günlerde vatandaşların sorunlar ikinci plana bırakılmış yeni sözleşmeler için kazan fokur fokur kaynamakta.

Batman kamuoyu makama değer katacak ve liyakat sahibi yerli yöneticilere öncelik verilsin diyor. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kurulmasıyla mevcut hastanedeki yöneticilerin sözleşmeleri sona ereceğinden 1 Başhekim, 7 Başhekim Yardımcısı, 3 Müdür ve 8 müdür yardımcısı ile yeni sözleşmeler yapılacağı söyleniyor.

Batman’daki kamu hastanelerinde sözleşmeli başhekimlik, müdürlük ve yardımcılık görevlerinde bulunan bürokratların "akıbeti" şimdilik belli değil!

Bazı yorumlara göre onların da yani başhekimler, müdür ve yardımcıların sözleşmeleri, il sağlık müdürlüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticiliği için kimler ile sözleşme imzalayacağı merak konusu.

Hiç belli olmaz bi bakarsınız sürpriz yeni atamalar da oluverir! Bekleyip göreceğiz hep birlikte ama ortalık toz duman, göz gözü görmüyor.

Siyasilerin peşinde koşan mı ararsın, makam için araya adam koyanları mı, yoksa koltuk- makam uğruna yalvaranları mı? İlimizdeki siyasi dengeler çok kırılgan ve farklı. "O onun adamı, şu bunun adamı.

Onu şu makama atayalım, diğerini müdür yapalım. teraneleri almış başını gitmekte! Gündem Sıcak, çok sıcak, daha da sıcak olacak!. Yani anlayacağınız koltuk savaşı başlamış durumda. Sendika mı galip gelecek siyaset mi?

Batman kamuoyunda merak edilen en önemli konu Sağlık Bakanlığında ağırlığı olan cemaat ve tarikatlar mı, sendika mi yoksa Batman siyasetçilerin mi atamalarda ağırlığı olacak bekleyip göreceğiz.

Önümüzdeki günlerde sözleşme yapılan kişiler netleştikten sonra kim kimin referansı olduğu beli olacaktır. Merak ediyorum, eski atamalarda olduğu gibi Batman'da sendika kaç yöneticisini İl Sağlık Müdürüne sözleşme yaptırmak için dayatacak.

Aldığımız bilgilere gör, bir hafta içinde eski Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 175 yataklı devlet hastanesine dönüştürülmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan onay çıkacaktır.

Fısıltı gazetelerin haberlerine göre, Batman’lı olmayan birinin başhekim olarak yazısının yazıldığı bilgisini aldık. Batman kamuoyunun tercihi liyakat sahibi, dürüst ve işin ehli olan birinin başhekim olmasıdır.

Vedat Aydın Deniz-Batman Halk Gazetesi