2013 yılında Artvin Devlet Hastanesi’nde Göz Hastalıkları Uzmanı olarak göreve başlayan, Mayıs 2014 - Ekim 2015 arasında Artvin Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi, Ekim 2015 - Kasım 2016 arasında Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı, Kasım 2016 tarihi itibariyle Artvin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine atanarak yaklaşık 1 yıl Genel Sekreterlik görevini yürütmekteyken 30/10/2017 tarihinden itibaren Artvin İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanmıştır.

Sağlık Müdürü Atamalarına 5 İlle Başlandı! (4) haberi için tıklayınız

Op.Dr.İrfan AKALIN’ın hekimlik kariyerine akademisyen olarak devam etmek düşüncesi ile 2019 yılı haziran dönemi kurum içi atama ile Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine kadrosun aldırmış ancak Sağlık Müdürlüğü görevine 2020 yılı Mart ayına kadar devam etmeyi planlamıştı.  Tüm dünya ile birlikte ülkemizi etkileyen Covid-19 pandemisi nedeniyle ilimizdeki sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için kendisinin talebi ve bakanlığımızın da uygun görüşü ile  2020 Haziran ayına kadar İl Sağlık Müdürlüğü görevine devam eden Op.Dr.İrfan AKALIN  İl Müdürlüğü görevinden ayrılırken ilimiz kamu kuruluşları, uzun yıllar görev yaptığı Artvin Devlet Hastanesi personeli, ilimiz sağlık yöneticileri ve son olarak da İl Sağlık Müdürlüğü personeli ile vedalaştı. İlimiz sağlık yöneticileri ile ve İl Müdürlüğü önünde yapılan vedalaşmada duygusal anlar yaşandı. Plaket ve çeşitli hediyelerin verildiği  vedalaşmada;

“Değerli Hemşerilerim, 7.5 yıla yakındır Artvin’imize sağlık alanında değişik kademelerde,  gerek yönetici gerekse de hekim olarak hizmet edip, idari ekibimle beraber sağlık alanında İlimize birçok yenilik kazandırmaya çalıştım. Özellikle bu son pandemi döneminde sağlık ordumuz ve tüm kurumlarımızla beraber gece gündüz demeden İlimizi iyi bir noktaya getirebilmek için yoğun çaba sarf ettik ve tedbirlere sıkı uymak kaydıyla iyi bir noktaya geldiğimizi de düşünüyorum. İnşallah bundan sonra hem Ülkemizde hem de İlimizde daha da güzel günlere hep beraber kavuşacağız. Bugün itibari ile değerli devlet büyüklerimizden müsaade alıp onur ve şeref ile yürüttüğüm İl sağlık müdürlüğü görevimden ayrılıyorum. Bundan sonra meslek hayatıma, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz hastalıkları kliniğinde, nasip olursa akademik faaliyetler yürütmek üzere devam edeceğim.

Yeni görev yerimde Artvin’imizin bir temsilcisi olup hem ülkeme hem de memleketime en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağım. Yürüttüğüm tüm görevlerde bana sonsuz destek olan siz değerli Artvin Halkımıza şükranlarımı sunuyor, sizlerden helallik diliyorum. Benden yana hakkınız var ise her daim helal olsun. Milletime, memleketime hizmet etme şerefini yaşamama vesile olan, tensip buyuran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm dönemdeki Bakanlarımıza, üzerimde çok büyük emek ve destekleri olan başta Sayın Başdanışmanımız Dr İsrafil KIŞLA ve Milletvekilimiz Av. Erkan BALTA’ya, bizlere her zaman yol gösteren, azimlendiren Sayın Valimiz Yılmaz DORUK’a, beraber çalışmaktan onur duyduğum tüm dönem kıymetli Belediye Başkanlarımız ve İl bürokratlarımıza, kamu ve sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarımıza, gece gündüz demeden çalışan tüm sağlık çalışanı mesai arkadaşlarıma ve en önemlisi kıymetli Artvin halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.”

Sözleri ile Op.Dr.İrfan AKALIN tüm mesai arkadaşlarına veda etti.