Ankara’nin Sincan İlçesinde bulunan Nafız Körez Devlet Hastanesi ile Nallıhan Devlet Hastanesinde aylardır başhekim atamasının yapılmadığı öğrenildi. Sincan Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yapan Uzm. Dr. Mustafa Hamidullah TÜRKKANI Temmuz ayında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından alınan kararla Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesine Başhekim olarak sözleşme imzalatılmıştı. Nallıhan Devlet Hastanesinde ise Başhekim olarak görev yapan Hakan Çime'nin ardından uzun zamandır hastanenin yönetim koltuğunun boş olduğu biliniyor. 

Vekaleten Başhekimlik koltuğuna Bakan Başhekim yardımcılarının özveri ve iyi niyetlerine rağmen Whatsapp haber ihbar hatlarımıza uzun süredir gelen şikayetlerde; bölgelerinin en yoğun hastanelerinin Başhekimsiz olmasından dolayı bir çok sıkıntı yaşandığı iddia edildi. Yetkililerin bir an önce soruna el atmasını istenen şikayetlerde “bu devirde insani muamale görmüyoruz” çıkışları ile sorunun boyutunu ortaya koydular.

Nallıhan ve Sincan Devlet Hastanelerine işinin uzmanı, tecrübeli başhekimlerin biran evvel atamalarının yapılarak hastalara sağlıklı bir hizmet sunulmasın istenen şikayetlerde; Pandemiyle mücadele’de Başarılı İl Sağlık Müdürlerinden birisi olan Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün bu 2 hastaneye başhekim atamasını ivedilikle yapmasını beklediklerini dile getirdiler.

Hastanelerin başsız bırakılmasının yarattığı sorunlar nedeniyle birçok kişinin sıkıntı yaşadığı öğrenilirken, idari aksaklıkların her geçen gün arttığı, hastane işleyişlerinde de aksamaların ciddi sorunlara dönüştüğü belirtildi.