1978 yılında Diyarbakır Çermik doğumlu olan eski Ankara İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma, amu Hastaneleri Genel Müdürlüğünde Doç. Dr. Avni Uygar Seyhan'dan görevi devralmıştı.

7 Nisan 2022 tarihinde Genel Müdürlük Makamında gerçekleşen devir teslim törenine, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile Ankara İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları katılmıştı.

VALİ ŞAHİN, AKELMA'YI TEBRİK ETTİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü görevi sürecinde gösterdiği başarıdan dolayı Doç. Dr. Zülfikar Akelma’yı makamında kabul etti. Vali Şahin, Doç. Dr. Akelma’ya plaket ve yeni görevi için tebrik etti.

AHMET ZÜLFİKAR AKELMA KİMDİR?

Zülfikar Akelma, 1978 yılında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Siverek Şair İbrahim Rafet İlkokulu, ortaokulu Siverek İmam Hatip Ortaokulu, liseyi ise Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi’nde okudu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Akelma, 2003 yılında mezun oldu.

Akelma, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak görev yapıyordu. Akelma, Haziran 2021’de Ankara İl Sağlık Müdürü olmuştu. Akelma, bir erkek, bir kız iki çocuk babasıdır.