Ekim 2017 döneminde Ak Parti Konya İl Yönetimine giren Hasan Çiftci, en son 03 Mart 2018 tarihinde yapılan  AK Parti Konya 6. Olağan İl Kongresi sonrasında, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini Kasım 2019 dönemine kadar yürütmekteydi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı görevini yürüten Dr. Kerim Yeşildağ’ın Aksaray iline Sağlık Müdürü olmasının ardından Konya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına atama yapılmamıştı. 2 Aydır boş kalan Başkanlığa Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Çiftci atanarak göreve başladı.

DR. HASAN ÇİFTCİ KİMDİR?

1972 yılı, Konya doğumlu olan Hasan Çiftci, Gazi Lisesi’nden sonra Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanlığı, Beyhekim Sağlık Derneği Başkanlığı yapan Çiftci, ayrıca Sağlık Vakfı üyesidir. 28 Ekim 2017 tarihinde AK Parti Konya İl Teşkilatı Yönetim ve Yürütme Kurulunda görev aldı. 03 Mart 2018 tarihinde yapılan AK Parti Konya 6. Olağan İl Kongresi sonrasında, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Hekim olan Hasan Çiftci, iş güvenliği sektöründe hizmet veren ve ortağı olduğu bir şirketin yöneticisidir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.