MESAFELİ DURDUĞU İSİMLERDEN

İl Sağlık Müdürlüğünde atama rüzgarı devam ediyor. Şenol Ergüney’in yeniden il sağlık müdürlüğü atamasının imzalanmasından sonra gözler ilimizde “kurum başkanları” olarak geçen yardımcılarına ve başhekimlere çevrilmişti. En çok da Ergüney’in mesafeli durduğu isimlere.

5 YIL İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPTI

O isimlerden biri Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mürsel Durmaz’dı. Şenol Ergüney, daha önce ilimizde 5 yıl boyunca (2012-2017) il sağlık müdürlüğü yapan, adı her dönem il sağlık müdürlüğü için geçen Durmaz ile uzun süredir mesafeli iletişim kuruyordu. Pandemi döneminde de Durmaz’a aktif herhangi bir görev vermemişti.

YERİNE SARIIŞIK

Ergüney, sakin tavırları ile bilinen Mürsel Durmaz’ın yerine atama yaptı. Körfez Devlet Hastanesi Başhekimi Aile Hekimi Uzmanı Dr. Ahmet Sarışık bu göreve getirildi. Daha önce Gölcük Devlet Hastanesinin de başhekimliğini yapan Sarıışık sözleşmeyi imzaladı.

FARUK DEMİRHAN’IN YERİNE DEĞİL

Aynı saatlerde Mürsel Durmaz’a da teklif yapıldığı ifade ediliyor. Kimi basın yayın organlarında Durmaz’ın, Faruk Demirhan’ın görev yaptığı İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına getirildiği yazıldı. Ancak böyle bir teklif ve imza hiç olmadı.

BAŞHEKİM BİLE DEĞİL

Mürsel Durmaz’a, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekim Yardımcılığı teklif edildiği ancak Mürsel Durmaz’ın tenzili rütbe anlamına gelen bu teklifi geri çevirdiği, sözleşmeye imza atmadığı belirtiliyor.

BAKANLIK NE DİYECEK?

Çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Mürsel Durmaz’ın görev yeri henüz netleşmedi. Bilindiği gibi son karar bakanlığa ait. Bakalım Sağlık Bakanlığı, Dr. Mürsel Durmaz ile ilgili nasıl bir karar verecek?