Sağlık İşçilerinin Sendikası tatil için otel aldı! Sağlık İşçilerinin Sendikası tatil için otel aldı!

Genel Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, Uşak’ta yaşanan hekim açığına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Sağlık Bakanlığının ilk defa ve yeniden atama kurası sonucuna göre kadroların yalnızca %38’inin dolduğunu tekrarladı.

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğu gibi pek çok kamu sağlık kurumunda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BULUNAMIYOR

Uğur, hastanede afiliye olduktan sonra hekim eksikliğinin kapatılmaya çalışıldığını ancak ana branşlardaki hekim sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Özellikle onkoloji ve göğüs cerrahisi gibi kritik branşlarda tek bir hekimin 7 gün 24 saat görev yaptığını vurguladı. Uğur, çoğu branşta hâlâ tek hekim bulunduğunu ve uzmanlık eğitimi almak isteyen asistanlara dahi dahiliye, KBB branşlarında eğitim verebilecek öğretim görevlilerinin eksikliğine işaret etti.

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMINA SON VERİLMELİ

Sağlık hizmetlerinin içler acısı bir durumda olduğunu dile getiren Uğur, gençlerin tıp fakültesini tercih etmemesinin altını çizdi. Sağlıkta Dönüşüm Programı'na son verilmediği ve sağlık emekçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının hala insan onuruna yakışır düzeye getirilmediği sürece, hekim ve sağlık çalışanlarının görev yapmaya devam etmeyeceğini belirtti.

Uğur, ulusal ve halkçı sağlık politikalarına acilen geçilmesi gerektiğini vurguladı.