Hastanelerde İşçiler Hala Birim Sorumlusu Yapılıyor Hastanelerde İşçiler Hala Birim Sorumlusu Yapılıyor

Yalçın, memurlara yönelik 3600 ek gösterge ve ikramiye konularında şu açıklamalarda bulundu: "2.2 milyon memurun toplu sözleşme ikramiyesi konusunda, CHP'nin önerisinin altında bir maliyet belirlenecek mi? 1. dereceye 3600 ek gösterge konusunda yeni bir gelişme olacak mı? Bu iki konuda da memurların beklentileri bulunuyordu."

Toplu sözleşme ikramiyesi

‘Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Buluşması’ında Cumhurbaşkanımızla görüştük. İki önemli konuda da kararlılıkla cümle kurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: ”Yeni imkanlar getirerek memurlarımızın haklarını iyileştirmeyi sürdürüyoruz. Ancak ülkemiz ve milletimiz yararına attığımız her müspet adımda olduğu gibi burada da muhalefetin engellemeleri ile karşılaşıyoruz. Toplu sözleşme ikramiyesi bu kazanımlardan birisidir. Yedinci dönem kamu toplu sözleşmesiyle üye sayısı % 2’yi geçen sendikaların mensuplarına aylık 538 TL ödeme yapıyorduk. Ancak bu düzenleme Ana Muhalefet partisinin başvurusundan dolayı Anayasa Mahkemesi tarafından geçenlerde iptal edildi. Bu iptal kararıyla ikramiyeden yararlanan 2 milyonu aşkın kamu görevlimiz maalesef 345 TL daha az aylık alacak. Bu da 2 yıllık toplu sözleşme sürecinde memurumuzun 8.280 TL kaybı anlamına geliyor. Biz memurlarımızın haklarını genişletmek için gayret ederken muhalefet ise bunları Anayasa Mahkemesine götürerek budamaya çalışıyor. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi bize karşı kışkırtmak için meydanlarda atıp tutuyorlar ama mahkeme kapılarını aşındırmaktan da maalesef geri durmuyor. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak üzerimize düşeni mutlaka yapacağız.”

3600 Ek Gösterge düzenlemesi

“3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personelinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağlamıştık. Yine bazı istisna kadrolar dışında tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarını 600 puan artırmıştık. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlara da ilk defa ek gösterge vermiştik birinci dereceye yükselen tüm memurlarımızın faydalanacağı şekilde 3.600 Ek Gösterge düzenlemesini genişleteceğimizi duyurmuştuk. inşallah bu sözümüzü de önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz.”