2017 yılında taşeron şirketlerden kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçiler gündemden düşmüyor. Sosyal medyanın gündeminden düşmeyen taşeron işçiler maaşlarını ve sosyal haklarının düzeltilmesini istiyorlar. 

En önemli isteklerinden biride asıl iş kollarının belirlenmesi. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş konuyu Meclis kürsüsüne taşıdı. 

MAAŞLARA ZAM YAPILMALI VE 3 YILIN ENFLASYONUDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALI

"696 Sayılı KHK ile Kamuda TAŞERON yöntemiyle çalışan 900 bin işçi Devlet Kadrolarına veya Kamuya ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yapmıştır.

Geçiş yapan işçilerin ücretleri 31.10.2020 tarihine kadar altı ayda bir sadece yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir.

Sendikalar ile kamu arasında personel ücretlerine gelecek artışların görüşmeleri devam etmektedir. Geçim sıkıntısı çeken işçilerimize gereken zamlar yapılmalı, düzenlemeden itibaren geçen 3 yılın enflasyon farkları da göz önünde bulundurularak mağduriyetleri giderilmelidir."

YILDA 2 DEFA YÜZDE 4 ZAM

Taşerondan kadroya geçen 4/D sürekli işçilere YHK kararı ile yılda 2 defa olmak üzere yüzde 4 zam verilmişti. Fakat her yıl enflasyon farkı aldıkları zam oranını kat ve kat geçti ve geçim sıkıntısı çekmeye başladılar.